Novosjolov kaotas avaringis, kuid olümpialootus elab

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Mihkel Maripuu

Budapestis peetaval meeste epeevehklemise GP-etapil kaotas Rio olümpiapääset püüdev Nikolai Novosjolov 64 parema seas 13:15 venelasele Sergei Bidale. Ehkki Novosjolovi olümpialepääsu võimalusi see mõistagi ei parandanud, pole šansid veel ka kadunud.

Maailma edetabelis enne turniiri 6. positsioonil olnud Novosjolov oli eurooplastest teisel kohal ja see viiks ta Riosse. Novosjolovi õnneks ei pääsenud tema lähim jälitaja taanlane Patrick Jörgensen Budapestis 64 sekka ja seega vahe kasvab. Siiski peab Novosjolov lootma, et keegi tema kaugematest jälitajatest Budapesti turniiril väga kaugele ei jõuaks. Näiteks Iisraeli sportlase Ido Herpe poolfinaali jõudmine tähendaks, et Novosjolov langeb kolmandaks ja peab olümpiapiletit püüdma Euroopa kvalifikatsiooniturniiri kaudu, ent sealt pääseb edasi vaid võitja.

Sten Priinits ja Jüri Salm piirdusid Budapestis eelringidega, mõlemad said alagrupis kolm võitu ja kolm kaotust. 256 hulgas kaotas Priinits austerlasele Josef Mahringerile 12:15 ja Salm jäi alla usbekk Nadirbek Usmanovile 8:15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles