Noorte sulgpallurite teekond lõppes EMil veerandfinaalis (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U17 koondis.
Eesti U17 koondis. Foto: Eesti sulgpalliliit

Eesti sulgpallurid jõudsid noorte EMil Poolas Lubinis veerandfinaai ehk saavutasid Eesti läbi aegade parima koha võistkondlikul turniiril.

Veerandfinaali ei pääsenud seekord näiteks sellised tugevad sulgpallimaad nagu Venemaa ja Hispaania. Oma alagrupi võitnud Eesti kohtus veerandfinaalis turniiril 3.-4. asetusega Prantsusmaaga. Prantslased suutsid favoriidiseisuse maksma panna ja edenesid poolfinaali 3:0 võiduga.

Kõige tasavägisem oli meeste üksikmäng, kus Karl Kert kaotas Arnaud Merkle'le 16:21, 16:21. Mari Ann Karjus jäi alla Margot Lambertile 15:21, 10:21 ning segapaarismängus kaotasid Matis Kaart ja Hannaliina Piho 11:21, 3:21 Thom Gicquelile ja Vimala Heriaule. Poolfinaalis kohtuvad prantslased tiitlikaitsja Taaniga ja teises poolfinaalis on vastamisi Türgi ning Inglismaa.

«Kokkuvõttes võib koondise esitusega kindlasti rahule jääda. Varem pole Eesti võistkondlikult kunagi veerandfinaali jõudnud, see näitab meie sulgpalli arengut,» sõnas koondise peatreener Indrek Küüts.

«Tänases veerandfinaalmängus olid prantslased selgelt paremad. Kõige rohkem jään rahule Karl Kerti mänguga, kes suutis vastasele tugevat vastupanu osutada. Kindlasti annavad selle võistluse tulemused meie noortele palju motivatsiooni juurde,» hindas Küüts koondise esitust veerandfinaali järel.

Homme algab Poolas EMi individuaalturniir. Esmaspäeval lähevad eestlastest väljakule segapaarismängus Hannaliina Piho ja Matis Kaart ning Liisa Tannik ja Karl Kert. Üksikmängus Mari Anna Karjus. Meeste üksikmängud ja paarismängud algavad teisipäeval.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles