Olümpiapääsme lunastanud Novosjolov: hea uudis, kuid viimane võistlus jääb kripeldama

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov.
Nikolai Novosjolov. Foto: Tairo Lutter

Vehkleja Nikolai Novosjolov kindlustas täna Rio olümpiamängude pääsme. Eestlane kaotas küll Budapesti GP-etapi avaringis, kuid ka olümpiaedetabeli lähimad jälitajad ei jõudnud täna kaugele. Seejärel kinnitas Eesti Vehklemisliit, et Novosjolov sõidab olümpiale.

«See oli tõesti suurepärane uudis, kuid kahjuks jääb viimane võistlus kripeldama. Lisaks ei saa päris kindlalt öelda, et olen olümpial, enne tahan EOKst kinnituse saada,» ütles Novosjolov Postimehele. «Kokkuvõttes pääsesin Riosse, kuna ka konkurendid ebaõnnestusid.»

Samas algas olümpiapunktide kogumine juba eelmise aasta kevadel ja Novosjolov jõudis selle aja jooksul kolmel etapil esikümnesse. «See oli pikk ja raske hooaeg, nii füüsiliselt kui emotsionaalselt. Kõigil meestel olid võrdsed võimalused ja mul õnnestus lõpuks vajalik arv punkte kokku saada.»

Olümpiamängudeks valmistumine algab Novosjolovi jaoks puhkusega: «Kõigepealt võtan aja maha. Õnneks oli meil terve hooaeg ettevalmistatud plaaniga, et lähme olümpiale. Seega mingeid muutuseid ei pea treeningplaanidesse sisse viima. Kogu fookus on Rio olümpial.»

Novosjolov on varem osalenud kolmedel olümpiamängudel. Sydneys sai ta meeskonnaga üheksanda koha, Pekingis individuaalselt 30. koha ja Londonis individuaalselt üheksanda koha. «Kõik need olid täiesti erinevad mängud. Sydneys oli täielik poisike. Mind võeti kaasa varumeheks ja sparringupartneriks. Pekingisse sõit tuli ootamatult. Londonis olin aga maailma esinumber ja suurfavoriit,» meenutas Novosjolov.

Londoni aastast püüab ta väärt kogemuse kaasa võtta ja samu vigu mitte teha. «Tegin enne seda hea hooaja, kuid olümpia läks täiesti aia taha. Väga paljud tipud kõrbesid ja langesid välja. Kõigist nendest kogemustest peab püüdma õppida.»

Riost rääkides hoidis Novosjolov tagasihoidliku joont. «Eesti keeles on hea vanasõna: lootus on lollide lohutus. Millegi peale lootma ei saa jääda, tuleb lihtsalt tööd teha. Mitte, et ma seda varem teinud ei oleks, aga tuleb lihtsalt jätkata samas vaimus ja veel paremaks saada,» ütles kahekordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles