Kallaste Poolas: täispikad tööpäevad ja lisakilod

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Kallaste on Eesti meistriliigas tõeline raudmees, sest ta on järjest kaasa teinud koguni 140 kohtumises.
Ken Kallaste on Eesti meistriliigas tõeline raudmees, sest ta on järjest kaasa teinud koguni 140 kohtumises. Foto: Tairo Lutter

Täna kogunes taas Eesti jalgpallikoondis, et valmistuda neljapäevaseks sõprusmänguks Norraga. Järgmisel nädalal kohtutakse Serbiaga. Koondise vasakäär Ken Kallaste tuli esmakordselt sinisärkide juurde väljamaalt, kuna jaanuaris siirdus endine Flora ja Nõmme Kalju mees Poola kõrgliigas mängivasse Zabrze Gorniku meeskonda. Kallaste rääkis Postimehele, et on Poola eluga väga rahul ja naudib igat hetke.

27-aastase Kallaste sõnul on vahe võrreldes Eesti meistriliiga tiimidega märgatav. «Eks see elu nüüd veidi professionaalsemaks ole läinud. Tööpäevad on üsna pikad: hommikul lähen kell üheksa juba klubisse kohale ja koju saab vahel alles kell seitse õhtul,» räägib ta.

«Hommikul teeme klubis väiksed snäkid ja seejärel räägime lihtsalt meeskonnaga juttu. Siis tulevad ettevalmistused trenniks, soojendused jne. Lähme kõik koos halli, kus teeme veidi füüsilist. Sellele järgneb palliga treening. Seejärel tulevad koosolekud, kerged jäävannid ja muud ettevalmistused järgmiseks trenniks. Siis algabki juba uus trenn. Selline päevaplaan on tavaline siis, kui nädalas on üks mäng.»

Kokkuvõttes tunneb Kallaste end esimese paari kuu järel hästi. «Füüsiline vorm on parem kui varem. Isegi kilosid on juurde tulnud,» muigab ta.

Seni vaid Eesti klubides mänginud koondislase sõnul läks ka kõik Poola minekule eelnev valutult. «Üleminek oli väga lihtne. Läksin kohale ja minu ainus ülesanne oli teha oma tööd ehk mängida jalgpalli. Klubi aitas kiiresti elukoha leida.»

Vasakul äärel erinevatel positsioonidel tegutsev Kallaste sai pakkumise ka Soome klubilt HJK, kuid tema valik langes kindlalt poolakate kasuks. «Soome ja Poola liigat ei saa võrrelda. Poolas mängitakse aastaringselt naturaalsel murul, publik on seal palju kaifim, lisaks on tase ka muidugi tugevam. Positiivne on ka see, et pere on mul seal kaasas. Naudin praegu kõike, mis Poolas toimub, iga hetke. Hetkel läheb kõik ülesmäge.»

Koondiseaastale ette vaadates ütleb Kallaste, et MM-valikturniiri punktidest ta veel ei mõtle. «Treener on alati rääkinud, et teeme ühe mängu korraga. Meie töö on minna ja viia ellu see plaan, mis treeneril selleks konkreetseks mänguks tehtud on. Igaüks peab väljakul andma endast maksimumi, et teda ikka näha oleks. Punktide peale me hetkel ei mõtle.»

Kallaste ise tunneb end Eesti koondises pigem poolkaitsjana, mitte äärekaitsjana, kellena ta suure osa karjäärist tegutsenud on: «Mina olen enda arvates siin ikka poolkaitsja, nimekirjas oli vähemalt niimoodi kirjas.»

Kokku on Kallaste Gorniku eest teinud kaasa kuues Poola kõrgliiga mängus, neli korda on ta alustanud algkoosseisust, kaks korda sekkunud vahetusest. Eesti koondise eest on Kallaste mänginud 22 kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles