Mercedes on ühe etapi kaugusel ajaloolisest rekordist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg (paremal) ja Lewis Hamilton on viinud Mercedese võistkonna rekordi lävele.
Nico Rosberg (paremal) ja Lewis Hamilton on viinud Mercedese võistkonna rekordi lävele. Foto: SCANPIX

Vormel-1 hooaja avaetapil kaksikvõidu saanud Mercedese tiim on lähedal sarja ajaloo tegemisele, kui neil peaks õnnestuma ka järgmisel etapil sama saavutust korrata.

Nimelt oleks see esimene kord, kui vormel-1 sarjas võtab üks meeskond järjest kuus kaksikvõitu. Mercedes lõpetas ka eelmise hooaja neli viimast etappi nii, et Lewis Hamilton ja Nico Rosberg hõivasid poodiumi kaks kõrgemat astet. Praegu ollakse ühel pulgal enda tulemusega 2014. aastast ning Ferrariga, kes on sama suutnud 1952. ja 2002. aastal.

1952. aastal oli kavas vaid kaheksa etappi, ent neist neljal – Belgias, Prantsusmaal, Saksamaal ja Hollandis – võidutses Ferrari sõitja Alberto Ascari ja teise koha sai Giuseppe Farina. Prantsusmaa ja Saksamaa osavõistluste vahele jäänud Suurbritannia etapil pidi Farina küll leppima alles kuuenda kohaga, ent Ferrarile tõi Ascari järel teise koha punktid kolmas itaallane Piero Taruffi. Nii saigi Ferrari järjest viis kaksikvõitu ja ehkki Ascari lõpetas esimesena ka hooaja viimase etapi Itaalias, võttis seal Ferrari sõitjate ees teise koha Maseratil kihutanud Jose Froilan Gonzalez.

2002. aastal võitis Michael Schumacher 11 etappi ja Rubens Barrichello neli etappi ehk kokku võidutses Ferrari kavas olnud 17 osavõistlusest 15-l. Eriti heas hoos oldi hooaja viiel viimasel etapil, kus Schumacher võitis Barrichello ees kaks sõitu ja oli kolm korda brasiillase järel teine. Kokku jäi Ferrari arvele tol hooajal koguni üheksa kaksikvõitu. 2014. aastal oli kavas juba 19 etappi ning Mercedeese duo Rosberg-Hamilton võttis kaksikvõidu 11 korral.

Lisaks startis Hamilton tänavu Austraalias parimalt kohalt kuuendat korda, korrates sellega Schumacheri nimel olevat ühe etapi parimate stardikohtade tipptulemust. Kvalifikatsioonivõit oli Hamiltonile karjääri 50. ning selles arvestuses jääb ta alla vaid Schumacherile (68 esikohta) ja varalahkunud Ayrton Sennale (65 esikohta).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles