ManCity on valmistamas Pep Guardiolale ebameeldivat üllatust

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola loodab sel hooajal Meistrite liiga tiitlini tüürida Müncheni Bayerni, kuid järgmisel hooajal loodetakse temalt suuri tegusid juba Manchester Citys.
Pep Guardiola loodab sel hooajal Meistrite liiga tiitlini tüürida Müncheni Bayerni, kuid järgmisel hooajal loodetakse temalt suuri tegusid juba Manchester Citys. Foto: SCANPIX

Manchester City jalgpallimeeskond teatas juba käimasoleva hooaja keskel, et suvel asub nende peatreeneriks Pep Guardiola. Kindlasti ei arvestanud Guardiola võimalusega, et võib olla tuleb tal järgmisel hooajal seetõttu Meistrite liigast eemale jääda.

City hooaja lõpp on kulgenud üle kivide ja kändude ning praegu ollakse Inglismaal liigatabelis neljandal kohal. Meistrite liigasse pääsevadki Inglismaalt neli tiimi ja seetõttu tuleb sellest positsioonist kindlalt kinni hoida.

Samas pole kõik ManCity jaoks nii lihtne, kuna viiendal ja kuuendal positsioonil paiknevad West Ham United ja Manchester United jäävad neist maha vaid ühe silmaga. Viiendaks langemine oleks City ja Guardiola jaoks juba katastroof.

Lisaks on City’t räsimas ka võtmemängijate vigastused. Väljakult on eemal nii tiimi kapten Vincent Kompany, meeskonna käimasoleva hooaja üks paremaid mängumehi Kevin De Bruyne ning nüüd on traumadega hädas ka Inglismaa koondislased Joe Hart ja Raheem Sterling.

Samas vaadatakse juba järgmise hooaja poole ning suvisel üleminekuturul oodatakse City’lt suuri tegusi. Samas võib Meistrite liigast eemale jäämine tähendada, et mõned suurnimed ei soovi klubiga ühineda ja Guardiola ei saa niimoodi kõiki soovitud mängijaid. Seniste spekulatsioonide kohaselt soovib Guardiola suvel meeskonda tuua vähemalt viis tippmängijat ja raha on City’l selle jaoks olemas. Meistrite liigast eemale jäämise korral on aga küsimuseks, kas ainult rahast piisab.

Samas soovib City lahti saada mitmest mängumehest, kellest loobumine on aga keeruline, kuna ükski teine klubi pole valmis nendele mängumeestele maksma senisega võrdväärset palka. Tõenäoliselt soovib klubi loobuda Yaya Toure, Samir Nasri, Eliaquim Mangala, Wilfried Bony ja Bacary Sagna teenetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles