Ülevaade: eestlastel on Rio olümpiaks käes juba üle veerandsaja pääsme

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: SCANPIX

Lõppenud nädalavahetusel said eestlased suvel peetavateks Rio de Janeiro olümpiamängudeks juurde ühe pääsme, kui endale kindlustas OM-koha epeevehkleja Nikolai Novosjolov. Praeguseks on eestlastel koos juba üle veerandsaja pääsme.

Kõige rohkem on pääsme tagajaid kergejõustikus, kus endale on olümpial võistlemise õiguse välja võidelnud 11 sportlast. OM-pääse on käes 400 m tõkkejooksjatel Rasmus Mägil ja Jaak-Heinrich Jagoril, maratonijooksjatel Roman Fostil ning Liina ja Lily Luigel, odaviskajatel Magnus Kirdil ja Tanel Laanmäel, mitmevõistlejatel Maicel Uibol ja Grit Šadeikol, kettaheitjal Gerd Kanteril ning kaugushüppajal Ksenija Baltal.

Vehklemises on Novosjolovil olemas pääse meeste individuaalturniirile, naiste individuaalturniiril asuvad võsitlsutulle Irina Embrich, Erika Kirpu ning Julia Beljajeva. Samad naised osalevad ka naiskonnavõistluses, kus varuvõistlejaks on Kristina Kuusk.

Kaks kohta on eestlastel olemas meesjalgratturite maanteesõiduks, kus mängist trassi arvesse võtteks peaksid starti asuma Rein Taaramäe ja Tanel Kangert.

Riosse sõidab vähemalt neli Eesti sõudjat, kuna pääsme on endale taganud paarisaeruline neljapaat, kuhu kuuluvad Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo.

Purjetajatest võistlevad Rios Karl-Martin Rammo (Laser), Deniss Karpak (Finn) ja Ingrid Puusta (RS:X).

Naistemaadluse raskekaalus (-75 kg) on Brasiilias võistlustulle asumas Epp Mäe.

Sisuliselt on pääse olemas ka üliraskaalu tõstmises kaasa lööval Mart Seimil, kuid tõstjate nimekirja pole veel lukku löödud. Sama seis on ka sulgpalluri Raul Mustaga. Kindlasti pääsevad Rios võistlema ka üks mees- ja naisujuja, kuid need nimed on veel selgumisel. Lisaks on veel mitmed sportlased OM-pääsmele üsna lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles