Rünnakuhirmus Justyna Kowalczyk kandis Norras kaasas pipragaasi (1)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk.
Justyna Kowalczyk. Foto: SCANPIX

Poola suusastaar Justyna Kowalczyk osales nädalavahetusel Norras legendaarsel suusamaratonil Birkebeinerrennetil. 54 km pikkuseks klassikatehnikas sõidetud võsitluseks harjutades seisis poolatar enda sõnul aga silmitsi tõsise hirmuga, kuna ta kartis, et tema treeningpaikades luusib ringi karu.

«Kui ma Norras võsitluseks treenisin, siis ma olin üksina keset metsikut loodust. Silmapiiril ei olnud ühtegi maja ega inimest. Just siis nägin ma suure looma jalajälgi võistlusrajal,» meenutas Kowalczyk sport.pl’ile intervjuud andes.

«Õnneks oli mul mobiililevi. Seega sain helistada ja jalajälgede kohta küsida. Sain teada, et selles piirkonnas siiski pole võimalik karu kohata,» lisas poolatar, kuid märkis, et karu rünnakut kartes võttis ta edaspidi siiski pipragaasi ligi.

Kohalike norralaste sõnul oli Kowalczyku hirm kokkuvõttes asjata, kuna metsikut karu pole seal kandis ammu kohatud.

Kowalczyk lõpetas laupäevase võistluse Norras teise kohaga. Esikoha teenis šveitslanna Seraina Boner, kes edestas poolatari 10 sekundiga. Kolmandaks tuli jaapanlanna Masako Ishida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles