Brüsseli lähedal mängiv Eesti parim naiskorvpallur: jumal tänatud, et me praegu lendama ei pea

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson (palliga) Braine'i Castorsi särgis.
Merike Anderson (palliga) Braine'i Castorsi särgis. Foto: Erakogu

Eesti parim naiskorvpallur Merike Anderson mängib Belgias Braine'i Castorsi naiskonnas, mille treeningkeskus asub vaid 20 km kaugusel Brüsselist, kus toimusid täna hommikul mitmel pool terrorirünnakud. Andersoni sõnul on Braine'i linnakeses praegu rahulik, aga kuna kogu Brüsseli ümbruse liiklus on häiritud, siis tekib tavainimestel probleeme.

«Läksin hommikul rahulikult treeningule ja polnud plahvatustest midagi kuulnud. Aga kui jõusaali jõudsin, siis olid kõik televiisorid Brüsseli uudiseid täis ja loomulikult räägiti ainult sellest. Paljud tiimikaaslased olid nukrad ja murelikud, sest nende tuttavaid on Brüsselis ju palju. Vahepeal mõtlesime isegi, et jätaks treeningu ära,» rääkis Anderson telefonivestluses Postimehele.

Alates 2013. aastast Braine'is mänginud Anderson on rünnaku alla sattunud Brüsseli lennujaamas olnud loomulikult tihe külaline, sest sealtkaudu lendab ta kodumaale ja koos klubiga eurosarja matšidele. Samuti kärgatasid pommid Maelbaeki metroojaamas, kust Anderson on küll mööda kõndinud, aga sinna sisenenud pole.

«Jumal tänatud, et eurosari läbi on, sest nüüd on reisimist oluliselt vähem. Aga kuu aja pärast saab siin liigahooaeg läbi ja selleks ajaks tahaks normaalselt Eestisse saada,» ütles Anderson ja avaldas lootust, et olukord õige pea rahuneb.

28. märtsil peaks Braine'i klubil ees seisma Belgia karikafinaal, kus vastaseks on Namuri naiskond. «Praegu ei tea veel, mis sellega saab. Nagunii oli sellega suur jama, sest lihavõttepühade tõttu arutati pikalt, kas pidada mäng pühapäeval või esmaspäeval. Lõpuks arvati, et esmaspäeval oleks ikka mõistlikum pidada,» selgitas Anderson.

Pärast novembris toimunud ulatuslikke Pariisi terroriakte räägiti just Brüsselist kui järgmisest ISIS-e sihtmärgist. «Jah, meedias oli teema üleval, aga selliste asjade puhul ei tea keegi, millal asjad täpselt juhtuvad. Soovitati nagu ikka, et rahvarohketest kohtadest tasub eemale hoida, aga liikuma ju peab,» tõdes Anderson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles