Dopinguskandaali kistud Venemaa spordiminister on valmis töölt lahkuma

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko.
Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Venemaa spordiminister Vitali Mutko tunnistas, et ta on lahvatanud suure dopinguskandaali tõttu valmis oma ametipostist loobuma.

Venemaa sportlased on viimastel kuudel olnud pidevalt dopinguskandaali keskel, kui eelmise aasta lõpus avaldati Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) komisjoni raport, kus paljastati suuremahuline dopingutarvitamine, mis olevat toimunud riigi mahitusel. Venemaa kergejõustikuliidu sportlastel keelati selle peale rahvusvahelistel võistlustel osalemast ning praeguse seisuga ei saa nad ka suvistel olümpiamängudel osaleda. Lisaks on alates jaanuarist lisandunud dopingutarvitajate hulka veel rohkelt venelasi, kes on jäänud vahele meldooniumiga, mis lisati keelatud ainete nimekirja alates käesolevast aastast. Kõige värskemalt jäid sama ainega vahele mitmed Venemaa maadlejad ning sellega laienes veelgi erinevatelt aladelt pärit patustajate nimekiri.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko tunnistas, et tekkinud olukorras, mille eest ta tunneb end vastutavana, oli ta valmis oma töökohast loobuma. «Riigil on olemas juhid, kes neid otsuseid vastu võtavad. Kui minuni jõuab teema, mis puudutab mind, siis lahkun oma tööpostilt,» selgitas Mutko, et kui võimuladvikust saabuks otsus tema vallandamise kohta, siis on ta nõus lahkuma.

Esialgu ei maksa Mutkol aga oma töökoha pärast muretseda, sest president Vladimir Putin kinnitas täna, et spordiministrit ei vallandata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles