Vanameistrite uskumatu visadus (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen 2003. aasta MMil kullavõidu järel.
Ole Einar Björndalen 2003. aasta MMil kullavõidu järel. Foto: SCANPIX

Märtsi alguses toimunud laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel demonstreeris norralane Ole Einar Bjørndalen, miks teda juba aastakümneid laskesuusakuningaks on nimetatud, kui sai Oslos kaela oma 44. MMide medali. Norra uhkusest ei jää vanameistrite arvestuses aga sugugi maha Jaapani suusahüppelegend Noriaki Kasai, kellest sai märtsi alguses selle ala kõigi aegade vanim poodiumimees. Kaks kanget on seejuures mõlemad üle 40 aasta vanad, kuid võivad konkurentide hirmuks jätkata veel mitu aastat.

Alles hiljuti Oslos toimunud laskesuusatamise MMil oli Bjørndalen loomulikult suurim kohalik staar. Kuigi meeste arvestuses viis kõige enam medaleid koju prantslane Martin Fourcade, täiendas Norra vanameister medalikappi nelja auhinnaga ja neist üks – meeste 7,5 km teatesõidu auhind – oli seekord ka kuldne. Seejuures ületab MMi medalite koguhulk Oslo võistluste järel Bjørndaleni vanuse – nüüdseks on 42-aastane legend koju viinud 44 maailmameistrivõistluste medalit.

Vanameistri konkurendid loodavad ilmselt juba ammu, et Norra staar suusad ja püssi varna riputaks ning tippspordist pensionile jääks, kuid võib juhtuda, et see stsenaarium leiab aset alles kahe aasta pärast. Nimelt oli Bjørndalenil juba 2014. aasta Sotši olümpiamängude järel plaan karjäär ära lõpetada, kuid ta otsustas siiski jätkata tänavuse aasta MMini. Nüüdseks on 13 olümpia kuldmedali omanik omakorda teatanud, et ka sel aastal võib ta lõpetamist edasi lükata ning minna medalilisa jahtima 2018. aastal Pyeongchangis toimuvale OMile. «Kaalun seda pärast hooaega. Mul peab olema piisavalt motivatsiooni ja tervist,» rääkis Bjørndalen Norra telekanalile NRK.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles