Maailma parima jalgpallikoondise mäng viidi terroriohu tõttu kodust võõrsile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia koondislased Dries Mertens ja Radja Nainggolan
Belgia koondislased Dries Mertens ja Radja Nainggolan Foto: SCANPIX

Jalgpalli maailma edetabelis esikohta hoidva Belgia jalgpallikoondise järgmisele teisipäevale planeeritud maavõistlus Portugaliga viidi üle Portugali, ehkki algselt jõuti teatada ka sellest, et kohtumine jääb üldse ära.

Mäng pidi toimuma Brüsselis, kuid eile sattus Belgia pealinn terrorirünnakute sihtmärgiks ja kokku sai plahvatustes surma üle 30 inimese, vigastatuid oli umbes 200. Kui algselt teatati kohtumise ärajätmisest, siis täna pärastlõunal pakkusid portugallased, et mängida võiks Leirias. Belglased treenivad seega homme kuningas Baudouini nimelisel staadionil, kus mäng pidanuks esialgu toimuma, ning lendavad seejärel Leiriasse.

Kui mäng oleks tõepoolest pidamata jäänud, olnuks tegemist lühikese aja jooksul teise korraga, kui Belgia koondis terrori tõttu maavõistlusest ilma jääb. Novembris toimunud Pariisi rünnakute järel oleks pidanud belglased kohtuma Hispaaniaga, kuid seegi mäng jäi toimumata.

Suvel Prantsusmaal toimuva EMi eel on Belgial kavas veel kolm sõprusmängu, millest kaks peaks toimuma kodustaadionil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles