Jalgpalli Meistrite liigat võib oodata uus formaat

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrite liiga trofee.
Meistrite liiga trofee. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigat võib mõne aasta pärast oodata formaadimuudatus, sest portaali ESPN andmetel on populaarsuse suurendamiseks uued ideed liikvele pandud.

ESPNi info kohaselt on Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) haudumas plaani, mille järgi alustaksid igal hooajal võistlust 32 klubi, kes aga kohe esimeses voorus selgitaksid väljakukkumispõhimõttel 16 paremat meeskonda, kes omakorda jagatakse kahte kaheksaliikmelisse alagruppi. Need grupid oleksid nii-öelda superliigad ning turniiri finaalis läheksid omavahel vastamisi alagruppide võitjad. Sellise formaadi soovituse taga on Sky Sports ning muudatuse põhjuseks on asjaolu, et soovitakse suurendada Meistrite liiga populaarsust.

«Meistrite liiga on viimasel ajal kaotanud publikut ja huvi - seda on olnud näha sellistes mängudes nagu Madridi Real vs Borissovi BATE,» selgitas ESPNile asjaga kursis olev anonüümne allikas. «Tulevikus tagaks alagrupisüsteem, et oleks rohkem põnevaid ja vähem igavaid mänge - kui sul on kaks kaheksaliikmelist alagruppi, siis igal meeskonnal nendes gruppides on 14 väga head mängu,» lisas allikas.

UEFA kinnitas aga ESPNi andmetel, et muudatusi praegusesse formaati ei tehta enne 2018-2019. aasta hooaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles