Kataloonias tõusis liidriks Quintana, Kangertilt ja Taaramäelt hea sõit (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas De Gendt.
Thomas De Gendt. Foto: SCANPIX

Hispaanias jätkuva maineka Kataloonia velotuuri täna sõidetud neljanda etapi võitis belglane Thomas de Gendt (Lotto-Soudal). Velotuuri üldliidriks tõusis Colombia rattur Nairo Quintana (Movistar). Tanel Kangert (Astana) sai etapil 19. koha, Rein Taaramäe (Katjusha) 24. koha.

De Gendt kuulus jooksikute gruppi, mis 172 kilomeetri pikkuse mägise etapi alguses peagrupist põgenes. Lõpukilomeetritel favoriidid küll lähenesid, kuid targalt sõitnud belglasel õnnestus esimesena finišisse jõuda. 1.08 kaotas talle Quintana ning 1.23 Richie Porte (BMC) ning Alberto Contador (Tinkoff), kes said vastavalt kolmanda ja neljanda koha, vahendas rattauudised.ee.

Kangert kaotas võitjale täna 2.32 ning Taaramäe 2.45.

Üldarvestuses tõusis liidriks Quintana. Contador kaotab teisena 8 sekundit ning Porte kolmandana 17 sekundit. Täna liidrisärgis sõitnud Daniel Martin (Etixx-QuickStep) sai etapil 10. koha ning langes kokkuvõttes neljandaks. Kangert on kokkuvõttes 21. kohal (+2.06) ja Taaramäe 61. kohal (+18.19).

Homme on tuuril kavas künklik etapp, velotuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles