Maavõistlused: Itaalia ja Hispaania mängisid viiki, Türgi kurvastas Rootsit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia ja Hispaania kohtumine. Itaallaste ründaja Lorenzo Insigne (paremal) avab skoori.
Itaalia ja Hispaania kohtumine. Itaallaste ründaja Lorenzo Insigne (paremal) avab skoori. Foto: SCANPIX

Eile õhtul peetud jalgpalli maavõistluste oodatuimas mängus tegid Itaalia ja Hispaania Udines 1:1 viigi. Lorenzo Insigne viis väljakuperemehed 68. minutil juhtima, ent 35-aastasena elu esimese koondisevärava löönud Aritz Aduriz viigistas vaid kaks minutit hiljem seisu.

Türgis oli Antalyas 2:1 parem Rootsist, võitjate mõlemad väravad lõi Cenk Tosun. Rootslased jõudsid pärast Tosuni avaväravat 74. minutil Andreas Granqvisti tabamusest viigini, ent 81. minutil tõi Tosun ikkagi võidu väljakuperemeestele. Taani oli Islandist parem samuti 2:1, võitjate väravad lõi 50. ja 54. minutil Nicolai Jorgensen. Islandi auvärava autor oli 90. minutil Arnor Traustason.

Šotimaa sai tänu Ikechi Anya väravale võõrsil 1:0 jagu Tšehhist ja Ukraina oli Tarass Stepanenko tabamusest samuti 1:0 parem Küprosest. Põhja-Iirimaa läks võõrsil Craig Cathcarti väravast võõrsil Walesi vastu 60. minutil juhtima, ent eelviimasel minutil viigistas Simon Church penaltist seisu ja kohtumine lõppes 1:1 viigiga.

Kui Eesti ja Norra eilses mängus jäid väravad löömata, siis sama juhtus Malta ja Moldova kohtumises. Sügisel algavas MM-valiktsüklis Eestiga samasse alagruppi kuuluv Kreeka sai kodus 2:1 jagu Montenegrost, kreeklaste väravad lõid Georgios Tzavellas ja Nikolaos Karelis. Montenegro poolel suutis tabamusega vastata Zarko Tomaševic.

Maavõistlusi peetakse Euroopas ka täna, põnevamates vastasseisudes kohtuvad Holland ja Prantsusmaa ning Iirimaa ja Šveits. Vastamisi on ka näiteks Portugal ja Bulgaaria ning Slovakkia ja Läti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles