Video ja galerii: Messi naasis ja Argentina sai Tšiili üle ülitähtsa võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli MM-valiksarja Lõuna-Ameerika tsoonis sai üliolulise võidu viimase MMi finalist Argentina, kes alistas võõrsil 2:1 Tšiili. 

Neli esimest valikmängu põlvevigastuse tõttu vahele jätnud Lionel Messi kuulus seekord taas Argentina algkoosseisu, kuid mäng algas rõõmustavalt hoopis väljakuperemeestele, kes asusid juba 11. minutil Felipe Gutierrezi väravast juhtima. Angel di Maria viigistas aga 20. minutil efektse löögiga seisu ja neli minutit hiljem viis kaitsja Gabriel Mercado argentiinlased Messi söödu järel juhtima.

Rohkem mängus väravaid ei löödudki ja Argentina sai seega viiest mängust teise järjestikuse võidu. Valiktsüklit oli alustatud kaotusega Ecuadorile ning viikidega Paraguay ja Brasiilia vastu. Argentina on nüüd kaheksa punktiga valikgrupis neljandal kohal, MMile pääsebki Lõuna-Ameerikast otse neli paremat meeskonda.

Valikgrupi üllatusliider Ecuador loovutas nelja võidu järel esimesed punktid, viigistades kodus 2:2 Paraguayga. Enner Valencia viis Ecuadori juhtima, kuid Dario Lezcano kaks tabamust olid toomas võidupunkte seejärel hoopis Paraguayle. Ecuadorile päästis viigi Angel Mena Delgado penalti teisel lisaminutil. Ka Peruu ja Venezuela tegid 2:2 viigi, kusjuures 0:2 kaotusseisust välja tulnud väljakuperemeestele tõi samuti punkti Raul Ruidiazi täpne penalti mängu neljandal lisaminutil.

Väravaterohkes mängus oli Kolumbia võõrsil 3:2 parem Boliiviast. Külalised läksid poolajapausiks James Rodriguezi ja Carlos Bacca väravatest 2:0 ette, lasid Boliivial teise poolaja alguses viigistada, ent võitsid ikkagi tänu Edwin Cardona tabamusele mängu lisaminutitel.

13 punkti kogunud Ecuadori järel on grupis teisel kohal 9 punkti kogunud Uruguay, kes mängib Eesti aja järgi täna öösel võõrsil Brasiiliaga. Järgnevad 8 punktiga Paraguay ja Argentina, Brasiilia on ühe vähempeetud mängu juures 7 punktiga viies. Ka Tšiilil ja Kolumbial on 7 punkti, Peruu on kogunud viie mänguga 4, Boliivia 3 ja Venezuela 1 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles