Piltuudis: kolme väärikat jalgpallitegelast tunnustati hõbemärgiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalliliit tunnustas kolme jalgpallitegelast hõbemärgiga.
Jalgpalliliit tunnustas kolme jalgpallitegelast hõbemärgiga. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eilse Eesti - Norra maavõistluse eel anti pidulikult üle kolm Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) hõbemärki. Aastate jooksul jalgpalli arendamisel tehtud töö eest teenisid kõrge EJLi tunnustuse Ants Kommussaar, Boriss Hrabrov ja Elvar Eerme.

Ants Kommussaar (sündinud 23.02.1947 Tartus) tuli mängijana 1969. aastal ENSV meistriks ja karikavõitjaks, mängiva treenerina teenis ta ENSV meistrivõistlustel hõbeda (1978, 1981) ja pronksi (1974, 1980) ning karikavõidu (1981). Treenerina tuli ta ENSV karikavõitjaks 1982. aastal ning pronksile 1982. ja 1983. aastal. Kommussaar alustas jalgpalliga 7-aastaselt Jõhvis Ants Leheste juhendamisel, jätkas hiljem Kohtla-Järve SK-s ja sealses põlevkivikombinaadi meeskonnas. Hiljem liitus Tallinna Dünamoga, mängis Dvigatelis ja lühikest aega Riia Daugavas. Aastast 1972 oli Kommussaar Pärnu Kalevi mängiv juhendaja, aastal 1977 treenis Tallinna Normat, kuid naasis kiirelt Pärnusse, kust lahkus sealse kalakombinaadi meeskonna treeneri kohalt 1984. aastal. Seejärel tegutses Tallinna Spordis, hiljem olnud lühikest aega treener Pärnu Jalgpalliklubis, Tallinna JK Vallis, Maardu FC Levadias, Tartu JK Tammekas ja Pärnu JK Vapruses.

Boriss Hrabrov (sündinud 02.01.1946 Venemaal) alustas jalgpalli mängimist 1960ndatel Tartus. Tema suurimaks saavutuseks mängijana on ENSV karikavõit Tallinna Start koosseisus 1966. aastal ning finaali jõudmine aasta hiljem. Tartus mängis Hrabrov mitmete tehaste võistkondade koosseisus. Ta oli pikka aega 1990. aastal asutatud Tartu JK Merkuuri (hilisem JK Maag ja JK Maag Tammeka) eestvedaja. Hiljem on Hrabrov töötanud ka Tartu JK Welcos, Eesti Maaülikooli Spordiklubi jalgpallimeeskonnas ja Tartu SK 10-s ning tegelenud kohalike jalgpalliveteranide elu korraldamisega. Aastatel 2009–2013 oli Hrabrov Tartu linnavolikogu liige, nüüd kuulub ta SA Tartu Sport nõukogusse.

Elvar Eerme (sündinud 10.03.1941 Tallinnas) alustas jalgpalliga Uno Piiri juhendamisel ja esindas mitmed Tallinna võistkondi. Pärast sõjaväeteenistust siirdus ta aga 1967. aastal tööle Viljandi Spordikooli, kus puhus elu sisse noortejalgpallile. Spordikooliga jäi ta seotuks ligi 25 aastaks, Eermest kujunes Viljandi jalgpalli eestvedaja, aktiivne organisaator, treener ja mängija. Muuhulgas töötas ta linnameeskonna juures, Viljandi EPT spordimetoodikuna, parteikomitees ja Kalevi spordibaasi direktorina. Pensionil alates aastast 1991. Tema õpilaste hulka kuuluvad teiste seas Dzintar Klavan, Tarmo Rüütli, Leo Ira, Peeter Lapp, Hans Näks, Aivar Lillevere jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles