Eksmaailmameister: just mina olen praegu vormel-1 sarjas parim täispakett (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button.
Jenson Button. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja eksmaailmameister Jenson Button lausus Sky Sportsile antud intervjuus, et peab ennast praegu sarja parimaks sõitjaks, kelles on tasakaalus kõik vajalikud omadused.

36-aastane Button sõidab tänavu sarjas juba 17. hooaega ning usub, et noored uustulnukad ei küündi mitmes mõttes tema tasemele. «Kui sa ei suuda väljaspool autot teistsugune inimene olla, on see nõrkus,» sõnas 2009. aastal Brawniga maailmameistriks tulnud britt teda intervjueerinud Damon Hillile.

«Tunnen, et autosse istudes olen üks inimene. Annan endast kõik, lähen alati piirini ja usun, et selles vallas pole stardirivis keegi minust parem. Aga väljaspool autot pead olema teine inimene, sest muidu ei taha sponsorid ega koostööpartnerid sinuga koos tegutseda ja su karjäär jääb väga lühikeseks hoolimata sellest, kui kiire sa rajal oled.»

Buttoni meelest võtab kirjeldatud seisu jõudmine aega. «Noored kutid peavad sellest asjast kiiresti aru saama, sest nii see äri käib. Toetajaid leida pole lihtne ja sõitja peab avalikkuse ees hästi esinema, olema enesekindel. Ta peab olema meegi, kellega inimesed suudavad samastuda,» selgitas Button.

Triatloniga tegelev Button ei näe põhjust, miks tema ja temast aasta noorem tiimikaaslane Fernando Alonso ei võiks veel mitu aastat noorematele sõitjatele konkurentsi pakkuda. «Mind üllataks, kui mõni praegu 18-19-aastaselt sarjaga liituv sõitja suudaks 17 aastat siin püsida, sest maailm on muutunud. Mul on vedanud, olen saanud kasvada ja areneda mitte ainult heaks sõitjaks, vaid täispaketiks, mida on sellel alal tarvis. Fernandoga on sama lugu. Just seepärast tiimid meid endiselt tahavadki, ehkki oleme vanad mehed. Tähtis on püsida füüsiliselt ja üldse igas mõttes vormis. Siis ei tule lõpetamine pähegi,» rääkis Button.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles