Serviti läheb püüdma viimast finaalikohta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting. Foto: Tairo Lutter

Käsipalli Balti liiga hooaeg saab jätku laupäeval Põlvas, kui kohalik Serviti võõrustab veerandfinaali korduskohtumises Klaipeda Dragunast. Mängus on viimane finaalturniiri ehk Final Fouri pääse ning avakohtumine Leedus jäi 27:27 viiki. Otsustav mäng algab Mesikäpa hallis kell 16.00.

Eelmisel pühapäeval Klaipedas juhtis Leedu meister enamuse mänguajast, poolajaks 14:11, aga Serviti tegi väga tugeva lõpu ja nii lõppes kohtumine viigiga. Kahe veerandfinaalmängu vahel oli Dragunasel vaba nädal, ent Serviti purustas vaid päev hiljem koduliigas HC Viimsi/Tööriistamarketi 32:17.

«Ees seisab väga tähtis mäng,» kinnitas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Oleme mitu päeva hästi valmistunud ning otsime võimalusi, kuidas leedukaid üllatada. Eks vigastuste ja haigustega oleme endiselt kimpus ning tundub, et nii kui keegi saab terveks, jääb uus mängija haigeks. Aga viriseda sel teemal pole mõtet.»

Avamängus suurepärase partii esitanud väravavahile Eston Varuskile loodab Musting ka laupäeval: «Meil on head väravavahid, nii Varusk kui Denis Lõokene. Nemad ja ka meie meeskondliku kaitse toimimine saavad kindlasti olema võtmerollis kui soovime finaalnelikusse jõuda.

Kokkuvõttes olen lootusrikas, sest meil on kogenud tiim, kes sellistes tähtsates mängudes krampi ei tohiks minna. Pigem isegi vastupidi – nagu tuntud energiajoogi reklaamis – pingelised play-off kohtumised annavad hoopis tiivad,» lisas Musting muiates. «Lisaks mängime kodus ja loodan, et laupäeval tuleb saalitäis rahvast ning annab meile veel lisajõudu.»

Dragunase peatreener Arturas Juškenaski võttis jutuks Serviti väravavahid. «Avakohtumises tõrjus Varusk pooled pealevisetest ja muidugi on ta tipp-kollkipper, aga arvan, et peame ka ise parandama oma rünnakute resultatiivsust ja paremini viskama. Esimese mängu lõpus tehtud vigu ei tohi korrata, siis on meil head võimalused,» sõnas Juškenas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles