Galerii: Nigeeria koondise mängul hoiti ära katastroof (2)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimunud jalgpalli Aafrika Rahvuste Karika kvalifikatsioonimängus oli lähedal katastroof. 16 000 inimest mahutavale Nigeeria Ahmadu Bello staadionile kogunes kohtumist Egiptuse vastu vaatama hinnanguliselt 40 000 fänni.

Võimud avasid staadioni kõigile huvilistele, kuna lootsid olulise mängu ajaks tekitada meeldejääva atmosfääri. Nagu ka fotodelt on näha, siis seekord mindi liiale ja tegelikult oli tegemist eluohtliku ettevõtmisega. Suur katastroof õnnestus korraldajatel siiski ära hoida.

Mäng ise lõppes 1:1 viigiga. Egipus avas oma skoori alles viimasel minutil läbi Mohamed Salahi. Nigeeria staar John Obi Mikel süüdistas vastaseid mustade võtete kasutamises, kuna värava löömise hetkel oli väljakul vigastatud nigeerlane Godfrey Oboabona.

Obi Mikeli arvates oleks Egiptus pidanud palli auti lööma. «Kõik ütlevad, et andsime viimasel kolmel minutil mängu käest, kuid aus mäng on aus mäng. Pole vahet, mis toimub, aus mäng on kõige tähtsam,» ütles ta. «Me oleks võinud lõpus rohkem keskenduda, kuid see siin oli petmine, rohkem pole mul midagi öelda.» 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles