Madridi Real on surmagrupis jäänud raskesse seisu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympiakose ja Reali lahingus jäid peale kreeklased
Olympiakose ja Reali lahingus jäid peale kreeklased Foto: SCANPIX

Kui korvpalli Euroliigas jääb vahegrupiturniiri lõpuni veel vaid kaks vooru, on valitseva meistri Madridi Reali väljavaated pääsemaks veerandfinaali muutunud väga keeruliseks. Kogu olukord F-vahegrupis on armutu ja on ilmselge, et keegi favoriitidest peab play-off'is pealtavaatajaks jääma, kirjutab basket.ee.

Reedel kaotas Madridi Real mulluste finalistide kordusetenduses kreeklaste Pireuse Olympiakosele nende kodus 84:99 ning hoiab kuue võidu ja kuue kaotusega F-vahegrupis alles seitsmendat kohta.

Moskva CSKA (8-4) on ainsana sellest grupist edasipääsu praeguseks kindlustanud, kuid Hispaania klubi Vitoria Laboral Kutxa (8-4) väljajäämine kaheksa parema hulgast on võimalik veel vaid matemaatilise tõenäosusega. Vitoria klubi säärane edu on isegi mõneti üllatav, eriti võttes arvesse, et F-vahegrupi näol tegu tõeliselt hirmuäratava seltskonnaga.

Ülejäänud kahele edasipääsu tagavale kohale konkureerivad koguni viis meeskonda, kes on praeguseks kõik kogunud võrdselt 6 võitu ja 6 kaotust - Barcelona, Olympiakos, Himki, Bamberg ja Real. Siin hakkab mängima rolli nii korvide vahe omavahelistes mängudes kui üldine korvide vahe.

Ainsana on ammu edasipääsulootused minetanud Siim-Sander Vene koduklubi Kaunase Žalgiris, kes eile kodusaalis kuulis oma poolehoidjatelt vilet, kui vandus alla võitu vägagi vajanud Himkile 71:76.

Eelviimases voorus (31. märts ja 1. aprill) kohtuvad selles grupis Himki - Olympiakos, Barcelona - Brose Baskets, CSKA - Žalgiris ja Laboral Kutxa - Madridi Real. Ainus mäng, mil kaalu pole on CSKA - Žalgiris.

Viimases voorus (7. ja 8. aprillil) mängivad Brose Baskets - Laboral Kutxa, Žalgiris - Barcelona, Madridi Real - Himki ja Olympiakos - CSKA. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles