Guatemala legend lükkas USA krahhi äärele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Ruiz (paremal) tähistab tähtsat väravat
Carlos Ruiz (paremal) tähistab tähtsat väravat Foto: SCANPIX

Esimest korda pärast 1988. aasta jaanuarit Guatemalale alla jäänud USA koondis on sattunud olukorda, kus maailmameistrivõistlustele pääsemiseks rohkem vääratada ei tohi.

Kui eelmises voorus tehtud viigi Trinidadi ja Tobagoga võis kanda tööõnnetuste alla, siis reis ligikaudu 15 miljoni elanikuga Guatemalasse pidi Jürgen Klinsmanni hoolealustele olema igal juhul kohustuslik võit, vahendab Soccernet.ee.

Piisas aga veerandtunnist, et kodupublik eufooriasse viia - Guatemala avas nurgalöögijärgselt juba seitsmendal minutil skoori ja legendaarse ründaja, 1998. aastal koondisedebüüdi teinud Carlos Ruizi 60. koondisevärav viis võõrustajad 2:0 ette.

Šokis ameeriklased vastust ei leidnudki ja nii kaotati Guatemalale esimest korda MM-valikmängus ning esimest korda pärast 1988. aasta jaanuarit. Teisipäeval kohtuvad meeskonnad uuesti ja igasugune muu tulemus peale võidu võib niigi raskesse seisu sattunud ameeriklaste lootustele enam kui kaks aastat enne MMi kriipsu peale tõmmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles