Kimi Räikköneni viis paremat tsitaati: mulle meeldib sõitmine

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Veebiportaal Sportskeeda.com on kokku võtnud soomlase Kimi Räikköneni paremad väljaütlemised pika vormel-1 karjääri jooksul. Tabelisse ei mahu küll «Jäämehe» kuulus lause paari aasta tagusel Saksamaa etapil («Jätke mind rahule, ma tean, mida ma teen!»), kuid nimekiri on sellegipoolest esinduslik ja lõbus.

  • Enamikul vormel-1 sõitjatel on stardi eel mingi rituaal, mis võib tuleneda ebausust või lihtsalt harjumusest. Näiteks David Coulthard ei vahetanud omal ajal pikalt aluspesu, sest üks paar oli talle toonud võidu ja šotlane ei tahtnud õnne õrritada. Kui paar hooaega tagasi lubati sõitjatel hakata oma autodele ise numbrit valima, siis otsustas nii mõnigi sõitja just õnnenumbri kasuks. Räikköneni vastus sellele, mida talle meeldib enne sõitu teha: «Puhastan kiivri visiiri, et korralikult näha.»
  • Kui soomlane käis külas autosaates Top Gear, meenutas saatejuht Jeremy Clarkson, et näiteks varalahkunud Ayrton Senna kandis uhkusega oma kiivril Brasiilia lipuvärve ja samamoodi talitavad paljud teisedki sõitjad. «Millist tähendust kiiver sinu jaoks omab?» uuris Clarkson. «See kaitseb mu pead,» vastas Räikkönen.
  • Tänaseks kolmekordne maailmameister Lewis Hamilton lausus kord, et võiduga kaasnev tunne on parem kui seks. Üks ajakirjanik päris Räikkönenilt, mida too Hamiltoni mõtteavaldusest arvab. «Võib-olla ta ei ole kunagi seksinud,» pakkus Räikkönen.
  • Soomlased on talispordirahvas ja noorest peast oli ka Räikkönenil võimalus hakata hokimängijaks, kuid ta valis rooli taga istumise. Miks? «Autospordiga tegelemiseks ei pea hommikuti nii vara tõusma,» selgitas soomlane kord ühele ajakirjanikule.
  • Räikkönen nurises ajakirjaniku kuuldes, et vormel-1 sarjas on väga vähe asju, mis talle meelt mööda on. «Mis sulle seal siis meeldib?» päris ajakirjanik. «Sõitmine,» vastas Räikkönen.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles