Uus põlvkond, vana probleem (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Vardy murdis end eelmisel aastal ka Inglismaa koondisesse
Jamie Vardy murdis end eelmisel aastal ka Inglismaa koondisesse Foto: SCANPIX

JALGPALL. Jalgpalli sünnimaal Inglismaal mõeldakse ikka ja alati heldimusega 50 aastat tagasi toimunud triumfile, kui MMi finaalis võideti Lääne-Saksamaad. Koondise ainsale tiitlile on järgnenud aga tragikoomiline poolsajand: alati minnakse suurturniiridele vastu suurte lootustega, tagasi tullakse äpuna. Kui tänavu tundus, et inglased saavad suvel Prantsusmaal toimuvale EMile minna ilma liigse favoriidikoormata, siis läinud nädalavahetus muutis kõike.

Inglismaa kohtus Berliini olümpiastaadionil valitseva maailmameistri Saksamaaga. Mäng oli nauditav ja gigantide heitlus käis nii väljakul jalgpallurite kui ka tribüünidel fännide vahel. Kohe oli näha, et inglased on igal rindel võitluseks valmis.

Ometi läksid sakslased Toni Kroosi ja Mario Gomeze väravatest 57. minutiks 2:0 juhtima. Seejärel algas inglaste sõu, mis tõestas, et sealne uus põlvkond on valmis end maailmale näitama. Harry Kane lõi ühe värava tagasi, Jamie Vardy viigistas ja Eric Dier tõi viimasel minutil võidu. Peale väravate avaldas muljet ka inglaste üldine mängupilt, mis oli särtsakas, nooruslik ja ründav, ja mis ehk kõige tähtsam, üdini tänapäevane. Koosseisu keskmine vanus oli 24 aastat.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles