Jürs sai massistardiga Cardiffi poolmaratonil 42. koha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Jürs (vasakul).
Sander Jürs (vasakul). Foto: Riho Lüüs

Sander Jürs jooksis 26. märtsil Suurbritannias Walesi pealinnas Cardiffis poolmaratonil, kus sai osalenud eestlastest parimana 42. koha ajaga 1:11.59. Jürsi isiklik rekord sel distantsil on 1:10.50, mille ta püstitas Lissabonis.

Cardiffis oli tegemist poolmaratoni massistardiga, millega lähetati rajale ka maailmameistrivõistluste arvestuses meessportlased. MMil osalevate naiste start anti pool tundi varem. MMist osavõtjad kõrvale jättes, võitis poolmaratoni Derek Hawkins ajaga 1:05.00, kirjutas jooksuportaal.ee.

«Ma arvan, olen suhteliselt rahul. Isiklikust rekordist jäi küll minut vajaka. Kohati sadas vihma, tuul oli küll tugev, aga palju puhus ka tagant. Lõpp kujunes raskeks. Umbes 3-4 kilomeetrit enne lõppu hakkas kõvasti sadama ja kõva tuul puhus külje pealt ja vastu. Lõpuga võib-olla kaotasin umbes 30 sekundit. Kuna võitjad jooksid nii hästi, ei saa ilma taha pugeda,» lausus Jürs Jooksuportaalile. Tal on kahju, et ükski Eesti jooksja maailmameistrivõistluste arvestuses stardis polnud. «Häbisse poleks kindlasti jäänud, isegi kui meie jooksjad ei oleks tippvormis olnud,» arvas Jürs.

Meestest võitis poolmaratoni maailmameistritiitli keenialane Geoffrey Kipsang Kamworor ajaga 59.10. Hõbedale jooksis tema kaasmaalane Bedan Karoki Muchiri 59.36-ga ja pronksile Somaalia päritolu Suurbritanniat esindav jooksukuulsus Mo Farah 59.59-ga. Naistest läks kolmikvõit Keeniasse. Kuldmedali võitis Peres Jechirchir ajaga 1:07.31. Kolme sekundiga kaotas talle Cynthia Jerotich Limo. Pronksile tuli Mary Wacera Ngugi 1:07.54-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles