Eesti krossisõitjad võistlevad täna Hollandi MM-etapil

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Andrea Forloni

Valkenswaardis sõidetakse selle aasta motokrossi maailmameistrivõistluste kolmas etapp, kuid selle raames peetakse ka paari teise klassi Euroopa meistrivõistluste avaetapp. Eesti krossisõitjaid on Hollandis kohalt mitmeid ja neid jagub pea igasse võistlusklassi.

Kuna «vanas» Euroopas on ka esmaspäev vaba, siis toimuvad Valkenswaardi enamused finaalsõidud just täna. Eile olid aga meie sõitjad osalemas kvalifikatsioonisõitudes, kuid kuna klasse on palju, siis osadel nendest toimus ka juba esimene finaalsõit.

MXGP klassis sõitis Tanel Leok (KTM) end kvalifikatsioonis 13ndaks, Harri Kullas (KTM) ületas lõpujoone 20ndana ja Gert Krestinov (Honda) 23ndana. MX2 kvalifikatsioonis tegi hea esituse Karel Kutsar (KTM) olles 16., oma elu esimesel MX2 klassi MM-etapil osalev Hardi Roosiorg (KTM) oli 28.

Euroopa meistrivõistluste klassis EMX250, kus oli võistlemas lausa 98 sõitjat, toimus ka esimene finaal, mille Erki Kahro (KTM) lõpetas 20ndana ja sai kirja oma esimese EM-punkti. Samas klassis osalenud Hans Priidel (Husqvarna) oli enda grupi ajasõidus 47. ja Johannes Nermann (KTM) 48. ning nemad finaalidesse ei jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles