Andre Kurg teeb kaasa FIA rallikrossi EM-sarja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Kurg.
Andre Kurg. Foto: Mark Szerenyi

Andre Kurg teeb esmakordselt kaasa kogu FIA Euroopa rallikrossi meistrivõistluste sarja Super1600 klassis. Kurg, kes on 2009. aasta noorteklassi ja 2014. aasta Eesti meistrivõistluste Super1600 klassi meister, teeb Euroopa meistrivõistlustel kaasa Reinsalu Spordi meeskonnas Ford Ka võistlusautoga. 

Kurg on eelnevatel hooaegadel osalenud üksikutel Euroopa meistrivõistluste etappidel, kuid ühelgi etapil pole tal õnnestunud tehniliste probleemide tõttu lõpetada. «Reinsalu Spordil on ainukese Eesti rallikrossi meeskonnana olemas piisav kogemus Euroopa sarjale vastava võistlusauto tootmise ja teenindamise jaoks. Seega saan oma uue võistlusautoga näidata konkurentsivõimelist kiirust,» sõnas Kurg.

«Olen Reinsalu Spordi meeskonnale ja oma pikaaegsetele toetajatele selle võimaluse eest väga tänulik. Hooaja peaeesmärgiks on tulla Eesti meistrivõistlustel Super1600 meistriks ja Euroopa MV hooaja kokkuvõttes kuue parima sekka,» lisas ta.

Konkurentsitihedas Super1600 klassis on varasematel aastatel õnnestunud Euroopa meistriteks tulla Fordi tehasemeeskonna sõitjal Andreas Bakkerudil, lätlasel Reinis Nitišsel ja valitseval Eesti meistril Supercar klassis Janis Baumanisel.

Esimene Euroopa meistrivõistluste etapp toimub 16-17. aprillil Portugalis ning Olerex Eesti meistrivõistluste avalöök antakse 7. mail Elva lähistel Kulbilohu rallikrossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles