Kahe eestlase endine koduklubi läks pankrotti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Liivik (vasakul) ja Robert Rooba Espoo Bluesi särgis.
Siim Liivik (vasakul) ja Robert Rooba Espoo Bluesi särgis. Foto: Espoo Bluesi Facebooki leht

Soome kõrgliigas mängiv hokiklubi Espoo Blues, kelle ridadesse kuulusid veel hiljuti ka eestlased Siim Liivik ja Robert Rooba, läks pankrotti. Klubi päästmiseks jäänud nädala jooksul ei suudetud uusi rahastajaid leida ja nii jäi Espoo ringkonnakohtu eelmisel esmaspäeval tehtud otsus pankroti väljakuulutamise kohta jõusse.

Pankrotihalduri Tommi Kempi juhtimisel asutakse nüüd otsima võimalusi, kuidas Espoo meeskonna koht kõrgliigas säilitada. Blues proovis võlgade katteks raha leida ühisrahastuskampaania alusel ja nii kogutigi rahvalt 230 000 eurot, kuid sellestki jäi väheks. Klubil oli juba alates mullu sügisest probleeme mängijatele palgamaksmisega, seetõttu lahkusid sealt ka mitmed võtmemängijad eesotsas kapteni Kim Hirschovitsiga.

Alates 2013. aastast Bluesis mänginud Liivik siirdus mullu novembris tagasi oma endise tööandja Helsinki IFK ridadesse. Seitse ja pool aastat Bluesi veetnud Rooba jäi Espoo klubisse käesoleva aasta jaanuari keskpaigani, ent valis siis uueks mängupaigaks Soome tugevuselt teise liigasse kuuluva Kokkola Hermese.

«Võin täitsa ausalt tunnistada, et senine hooaeg on läinud igatpidi täielikult aia taha. Tulemust pole tulnud ja mänguaeg on olnud väga vähene. Sellises olukorras on olnud väga raske hoida ennast positiivsena ning nautida seda, mida ma teen. Tõesti, tundub imelik, et misasja… ma mängin Soome kõrgliigas jäähokit, saan selle eest raha – see on ju unistus! Kuid minu jaoks on kaotanud see unistus väärtuse, sest ma pole juba pikemat aega suutnud nautida seda, mida ma teen. Vaatamata raskele tööle, verele, higile ja pisaratele, mis siia olen panustanud, pole mulle põhimõtteliselt mitte midagi kätte jäänud ja ka arengut pole toimunud (sellel hooajal),» selgitas Rooba toona Facebooki-postituses oma otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles