Eesti jalgpallikoondis kaotas kodumurul Serbiale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondis kaotas täna Lilleküla staadionil peetud maavõistluses 0:1 tugevale Serbia koondisele. Mängu ainsa värava lõi Aleksandar Kolarov kohtumise 81. minutil. Manchester City kaitsja lõi palli Mihkel Aksalu selja taha otse karistuslöögist.

Eesti algkooseis: Mihkel Aksalu, Taijo Teniste, Nikita Baranov, Enar Jääger, Artur Pikk, Karol Mets, Ilja Antonov, Konstantin Vassiljev, Sergei Zenjov, Ken Kallaste ja Henri Anier.

Enne mängu:

Täpselt viis aastat tagasi kohtusid Eesti ja Serbia Lillekülas EM-valikmängus ning siis võideldi välja 1:1 viiki. Marko Pantelic viis küll Serbia avapoolajal juhtima, kuid 84. minutil viigistas Konstantin Vassiljev karistuslöögist seisu. Mõni kuu enne seda, 2010. aasta oktoobris sai Eesti koondis aga Belgradis oma kõigi aegade ühe ilusama võidu, kui Serbia alistati tänu Tarmo Kingi ja Vassiljevi tabamustele ning vastaste viimase minuti omaväravale 3:1.

Kindlasti ei osale täna mängus Eesti koondise kapten Ragnar Klavan, kes tegi eelmisel nädalal 0:0 viigimängus Norraga viga reie lähendajalihasele. Samas mängus samuti jalale liiga teinud Ken Kallaste peaks aga olema mänguvalmis.

Serbia ridadesse kuulub hulk Euroopa tipptasemel mängivaid pallureid. Koosseisu kuuluvad näiteks Londoni Chelsea mängijad Branislav Ivanović ja Nemanja Matić, Newcastle Unitedis palliv Aleksandar Mitrović, Manchester City kaitsja Aleksandar Kolarov, Moskva CSKA poolkaitsja Zoran Tošić, Milano Interis mängiv Adem Ljajić, Olympiacos FC pallur Luka Milivojević, Saksamaal leiba teenivad Slobodan Rajković (Darmstadt) ja Filip Kostić (Stuttgart) ning Anderlechti poolkaitsja Filip Đuričić.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles