Pehrsson võtab ründemängus eeskuju Dortmundi Borussialt

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson kohtumises Serbiaga hoolealuseid juhendamas.
Magnus Pehrsson kohtumises Serbiaga hoolealuseid juhendamas. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondis kaotas täna koduväljakul maavõistlusmängus 0:1 Serbiale. Eestlaste peatreener Magnus Pehrsson leidis, et võrreldes Norraga peetud kohtumisega (Eesti ja Norra viigistasid neljapäeval 0:0) suutis Eesti rünnakul näidata paremat mängu.

«Esimesel poolajal oli häid perioode ja olime mitmel puhul palli valdamises head. Suutsime luua kaks head olukorda – ühel juhul oli võimalus Enar Jäägeril peaga ja teisel Sergei Zenjovil. Lisaks lõime veel kolm nö poolvõimalust,» rääkis Pehrsson. «Olin poolajal õnnelik,» tunnistas rootslane.

Kui eestlastel jäi teist kohtumist järjest värav löömata, siis Pehrssoni sõnul on olemas selge visioon, kuidas siiski tabamusteni jõuda. «Oleme treeningutel palju harjutanud olukordi, kuidas äärelt terav ja madal pall karistusalasse sööta. Ka täna üritasime ääre pealt niimoodi teravaid ja madalaid tsenderdusi anda. Nii tekkisid ka mitmed ohtlikud olukorrad. Sellist rünnakut on raske kaitsta, kui kiiresti tegutseda. Just niimoodi lööb näites Dortmundi Borussia palju väravaid. Siiski on meil veel arenemsruumi.»

Kui avapoolaeg pakkus peatreenerile rõõmu, siis teisel jäädi liialt serblaste surve alla. «Teise poolaja algusega ei saa rahul olla,» tõdes Pehrsson. «Vajusime ära ja olime liiga madalal. Neil tekkisid mitmed võimalused ja oleksime võinud isegi varem kaotusseisu jääda. Kokkuvõttes oli võrreldes eelmise kohtumisega meie esitus aga parem.»

Kahe mängu kokkuvõttes peatreeneri sõnul siiski rahule ei saa jääda. «Jalgpallis loeb kokkuvõttes tulemus ja kahe mänguga teenisime viigi ja kaotuse ehk piltlikult öeldes ühe punkti. Sellega ei saa rahul olla,» tõdes Pehrsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles