Mustad päevad rattaspordis: lühikese aja jooksul suri juba kolmas rattur

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Liis Treimann

Möödunud laupäeval suri USAs 29-aastane rattur Randall Fox, kellest sai lühikese aja jooksul juba kolmas rattur, kes traagiliselt lahkunud on.

Velonewsi andmetel kukkus Fox laupäeval USAs, Washingtoni osariigis peetud ülikoolide võistlusel, mida korraldas Washingtoni ülikool. Oregoni ülikooli esindanud Fox kaotas politsei esialgse info järgi oma ratta üle kontrolli ja sattus kukkumisse, lennates vastu rajapiiret. 29-aastane rattur sai eluohtlikke vigastusi ja kuigi ta viidi koheselt Seattle'i haiglasse, siis noormehe elu päästa ei suudetud.

Möödunud nädalavahetus oli rattaspordile äärmiselt kurb aeg, sest lisaks Foxile suri veel kaks ratturit. Nimelt sai Belgia klassikul Gent-Wevelgemil mootorrattalt löögi rattur Antoine Demoitie, kes viidi raskete vigastustega haiglasse, kus ta suri. Lisaks selgus, et nädalavahetusel Korsikal alanud mitmepäevasõidu Critérium International avaetapil sai infarkti 22-aastane Daan Myngheer, kes viidi infarkti järel kunstlikku koomasse, kust ta enam ei ärganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles