Kurioosum: Saksamaa tippründaja maksab 1000 eurot

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Gomez tähistab inglaste võrku löödud väravat
Mario Gomez tähistab inglaste võrku löödud väravat Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailm võib kohati üsna kummaline olla. Ajal, mil mängijate eest makstakse kümnetesse miljonitesse eurodesse ulatuvaid üleminekutasusid õnnestub Besiktasel suure tõenäosusega kõigest 1000 euroga oma ridadesse värvata Saksamaa ründetäht Mario Gomez.

Gomez, kes omal ajal Stuttgarti ja Müncheni Bayerni eest maailma üheks hinnatuimaks tipuründajaks tõusis, liitus 2013. aastal Fiorentinaga, kus teda hakkasid segama vigastused. Kahe hooaja peale sai mees Itaalia kõrgliigas kokku vaid 29 liigamängu ja 7 väravat ning itaallased otsustasid sakslase teenetest loobuda. Nende kannatus katkes, kuna Gomeze aastapalk ulatus 5,2 miljoni euroni ning seda oli vähe mängivale mehele üsna mõttetu maksta.

Suvel siirduski Gomez Besiktasesse laenule. Tänaseks päevaks on Gomez 19 väravaga Türgi liiga suurim väravakütt. Kurioosseks teeb olukorra aga see, et kui Gomez ja Besiktas soovivad koostööd jätkata, siis peavad türklased Fiorentina pangakontole kandma kõigest 1000 eurot.

«Kui Mario Gomez peaks aprillis otsustama, et tahab edaspidigi Besiktases mängima, siis peame Fiorentinale 1000 eurot maksma,» tunnistas Türgi klubi boss Ahmet Nur Cebi. Kui Besiktas omakorda Gomeze kunagi edasi müüb, siis teenib Fiorentina sellest tehingust 35 protsenti. Transfermarkt.de hindab 30-aastase sakslase väärtuseks 12 miljonit eurot.

Eelmisel nädalal lõi Gomez värava ka Saksamaa koondise eest. Viimati jõudis ta rahvuskoondise eest sihile 2012. aasta EM-finaalturniiril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles