Naisjalgratturitele tehakse eraldi võistlus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisratturid.
Naisratturid. Foto: Filter Maanteekarikasari

Algaval jalgrattahooajal pakub Filter Maanteekarikasari esmakordselt võimalust naistel üheskoos rajale startida ja vaid omavahel mõõtu võtta. Sisuliselt viiakse maanteekarikasarja raames läbi eraldi naiste võistlus, kuivõrd kõik naisvõistlejad, olenemata nende vanusest, saavad startida lühikesele distantsile meesvõistlejatest eraldi.

«See on suur samm edasi Eesti rattaspordis, sest naistele suunatud võistluste puudumisest on räägitud pikalt. Seni polnud Eesti meistrivõistluste kõrval ühtegi teist võidusõitu, kus naised saavad isekeskis konkureerida ja ise oma taktikat teostada,» ütles maanteekarikasarja peakorraldaja Mihkel Reile.

«Eelmise aasta statistika kohaselt registreerib valdav enamus naisi end ise automaatselt lühikesele distantsile, mistõttu toimub naiste võistlus lühemal distantsil, kus tekib 60-70 osalejaga omaette võistlus. Usun, et see on ka eelduseks, et õrnema soo esindajate osalusnumber hakkaks rattarallidel kasvama,» lisas ta

Siiski on neil naistel, kes soovivad pikal distantsil kaasa teha, see võimalus jätkuvalt olemas. Tõsi, tuleb arvestada, et seal õrnema soo esindajatele eraldi arvestust ja autasustamist ei toimu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles