Nõutu Vene sportlane: lõpetasin meldooniumi tarvitamise oktoobris, aga jäin ikka vahele

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Bugaitšuk (vasakul).
Aleksei Bugaitšuk (vasakul). Foto: SCANPIX

Meldooniumiga vahele jäänud Venemaa sportlaste hulk suurenes täna veelgi: keelatud südamerohu jälgi leiti Venemaa veepalluri Aleksei Bugaitšuki dopinguproovist.

Bugaitšuk oli vahelejäämisest hämmelduses. «Lõpetasin meldooniumi tarvitamise oktoobris, sest koondise arstid ütlesid, et see pannakse 1. jaanuarist keelatud ainete nimekirja. Aga minu 18. jaanuari proovist leiti tõepoolest meldooniumi jälgi. Olin šokis, sest ma olen igati puhta spordi poolt ja pole kunagi midagi keelatut tarvitanud.»

«Andsin veebruaris veel kaks dopingutesti ja need olid puhtad. Kui 20 päeva hiljem polnud minu kehas meldooniumist enam mingeid jälgi, siis ei saanud see kogus ju suur olla. Kuigi tootjad räägivad midagi muud, siis tuleb nii välja, et aine läheb kehast välja alles nelja kuuga,» rääkis ta intervjuus Sport-Ekspressile.

Meldooniumiga on vahele jäänud üle 100 sportlase, kellest enamike nimi on veel avalikustamata. Kuulsaim tarvitaja on seni Venemaa tennisestaar Maria Šarapova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles