Eesti rekordit nihutanud Zirk: tulingi finaali kindla plaaniga rekord teha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk
Kregor Zirk Foto: Eesti Ujumisliit

Kregor Zirk lõpetas Stockholm Open rahvusvahelise ujumisvõistluse avapäeva 50 m liblikujumise ajaga 24,21, mis tähistab ka uut Eesti rekordit! Varasem 24,25 kuulus Ralf Tribuntsovile. Ühtlasi parandas Kregor antud ajaga enda nimele kuuluvaid juunioride ja noorte rekordeid! Stockholm Open kokkuvõttes andis antud tulemus kõrge 6. koha.

Hommikul sai Zirk sai 8. ajaga Stockholm Open ujumisvõistlusel 50 m liblikujumises A-finaali. Millised mõtted see tekitas? «Hommikul ei tundnud end väga hästi. Ei saanud kuidagi käima end ja tehniliselt polnud hea sooritus. Samas ei olegi ma täiskiirust 50 m distantsil harjutanud nii palju, olen keskendunud 100 m distantsile,» rääkis värske rahvusrekordi omanik Zirk, kes tunnistab, et õhtusesse finaali tuligi ta minimaalselt Eesti rekordi järele.

«Kui hommikul oli eesmärk saada kindlasti A-finaali, siis õhtusesse starti tulin ma juba kindla eesmärgiga rahvusrekord alistada,» sõnab Zirk. «Päris maksimumhinnet endale ei pane, tehniliselt oleksid võinud mõned asjad olla ikka paremini, aga sellega olen rahul, et kiirus on olemas ja et Eesti rekord tuli. See on hea!» võttis Zirk tänase kokku.

Homme aga ootab ees 16-aastase noormehe põhiala, milleks on 100m liblikujumist. Kuidas on Zirk selleks valmis? “Puhkan, taastun ja olen homseks võistluseks igati valmis!” ütles Zirk.

100m liblikujumise Eesti rekord 53,61 kuulub alates 12. märtsist just Kregori Zirgi nimele ja homme on näha, kas tuleb rekordiuuendus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles