Avaetapil raske avarii üle elanud Alonso jätab Bahreini GP vahele

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso vaadati Bahreinis üle ja otsustati, et võistlema mees minna ei tohi.
Fernando Alonso vaadati Bahreinis üle ja otsustati, et võistlema mees minna ei tohi. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõidetakse sel nädalavahetusel Bahreinis, kuid kaasa ei tee McLareni sõitja Fernando Alonso, kes tegi hooaja avaetapil läbi raske avarii.

Austraalia GP-l sattus Alonso kokkupõrkesse Haasi tiimi sõitja Esteban Gutierrezega. Alonso masin lendas üle katuse ja tegi mitu uperpalli, mille järel ei jäänud autost suurt midagi järgi. Kahekordne maailmameister pääses suuremate vigastusteta ning lootis ilmselt sel nädalavahetusel Bahreini GP-l starti minna, kuid Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA) värske info järgi seda ei juhtu.

«Täna hommikul Bahreini rahvusvahelises meditsiinikeskuses tehtud uuringu järel otsustati, et McLaren Honda meeskonna sõitja Fernando Alonso ei peaks sel nädalavahetusel toimuvast Bahreini GP-st osa võtma,» seisis FIA avalduses. Selgituseks lisati, et hispaanlasele tehti kaks rindkere kompuutertomograafiat, mille järel leiti, et pole piisavalt infot, mille põhjal saaks öelda, et võistlemine on turvaline.

Samuti seisis FIA avalduses, et uus rindkere kompuutertomograafia tehakse Alonsole ka aprilli keskel kavas oleva Hiina etapi eel ning siis otsustatakse, kas ta tohib rajale minna.

Alonso asemel saab Bahreinis võistlema minna McLareni varusõitja Stoffel Vandoorne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles