Rekordi ujunud Zirk: Rio oleks hea kogemus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Erakogu

B-finaalis võidutsenud ja kokkuvõttes 9. koha saanud Zirk sai ajaks 53,23. Tema nimele kuulus ka eelmine Eesti tippmark 53,61. Olümpiamängude norm on aga 52,36. «Olümpianorm jäi küll kaugele, kuid ujumine ise kõige hullem ei olnud. Arvan, et sellest võistlusest on mul palju õppida,» ütles Zirk. «EM on minu jaoks nüüd järgmine võimalus.»

«Miinimumprogrammi täitis Kregor ära ja usun, et ta on ise umbes poolenisti rahul,» lisas Zirgi treener Kaja Haljaste eilse rekordi kohta. «Arvan, et ta pani endale selleks võistluseks veidike pinged peale.»

Ujujad asuvad EM-medaleid jagama 9.–22. maini Londonis ja seal loodab Zirk taas rünnata ka OM-normi. «See on normi püüdmiseks sisuliselt viimane võimalus ja tõenäoliselt ma kusagil mujal rohkem normi püüdma ei lähe,» tõdes ta. «Rios võistlemine oleks hea kogemus, kuid midagi ei juhtu, kui ma sinna ei pääse.»

«Londonis on tippvõistluste fiiling ja usun, et see annab hea tulemuse püüdmiseks veelgi tõuke juurde,» sõnas Haljaste. «Eelmiste kogemuste põhjal võin öelda, et koormuste pealt võistlema tulles on Kregor suutnud teha häid esitusi, ja seetõttu arvan, et ka Londonis võib ta hästi esineda. Enne seda võistleb ta ka Tartus, kuid seal pole arvatavasti rekordi püüdmine reaalne.»

Seni ei ole ükski Eesti ujuja suutnud veel Rio olümpiamängude normi täita. Kui keegi sellega hakkama ei saa, siis üks Eesti mees- ja naisujuja pääseb Riosse ikkagi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles