Levadia uus ründaja loodab murda MMiks Venemaa koondisesse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko ja Alan Gatagov.
Sergei Pareiko ja Alan Gatagov. Foto: FC Levadia

FC Levadia sõlmis kaheaastase lepingu Venemaa ründaja Alan Gatagoviga kehtivusega kuni 2017. aasta jalgpallihooaja lõpuni.

Moskva Lokomotivi kasvandik ning hiljem Moskva Dinamo, Tomski Tomi ja Mahhatškala Anźi särki kandnud Gatagov ütles FC Levadia pressiteenistusele, et soovib meeskonda maksimaalselt aidata ning Venemaa koondisesse jõuda.

«Mul on väga hea meel FC Levadiaga liitumise üle. Meeskond võttis mind suurepäraselt vastu ning elasin koheselt kollektiivi sisse. Mulle väga meeldib, et klubis on nii mängijad, treenerid kui klubi juhtkond ja ametnikud üksteisele väga lähedal nagu üks uur pere. Ka Eestimaa, Tallinna linn ja siinne kultuur jätavad väga sügava mulje. Ootan kannatamatult, et paberid korda saaksid ning võiksin meeskonnale appi minna. Minu eesmärgiks on võidelda iga mänguminuti eest ning väljakul omakorda meeskonna heaks iga värava ja punkti eest,» sõnas 25-aastane edurivimees, kelle Premium liiga debüüt seisab mängija ülemineku ning elamis- ja tööloa vormistamise taga.

Vastavalt Premium liiga ja Esiliiga juhendile tohib klubi ülesandmisvälisel perioodil kuni septembrikuu esimese mänguvooruni erandkorras üles anda ühe teisest jalgpalliliidust tuleva elukutselise jalgpalluri, kelle leping klubiga on lõppenud peale eelviimase, kuid enne viimase ülesandmisperioodi lõppu.

«Soovin Eesti Premium liigas oma karjäärile tuule tiibadesse saada ning Venemaa koondisesse jõuda. Minu suur unistus on mängida 2018. aasta suvel Venemaal toimuval MM-i finaalturniiril. Tulin Eestisse hea meelega, tahan siin endast parima anda ning seejärel oma jalgpalliteel edasi liikuda. Kõik on enda kätes,» ütles Gatagov.

Vladikavkazis sündinud Gatagovil on Venemaa kõrgliigas kirjas 64 kohtumist ning skoori on ta teinud seitsmel korral. Aastatel 2009-2011 kuulus Gatagov Venemaa U-21 koondisesse ning sai seal kirja 14 mängu ja seitse väravat. Viimati mängis ründaja Kasahstani kõrgliigasse kuuluva FC Tarazi ridades.

FC Levadias hakkab Gatagov kandma särki numbriga 81. «See on minu õnnenumber,» selgitas Gatagov.

FC Levadia spordidirektor Sergei Pareiko tundis Gatagovi liitumise üle heameelt. «Alan on väga väärtuslik täiendus meie meeskonna ründeliini. Loodan, et ta elab kiiresti sisse ning saab meid väljakul palju aidata. Arvestame temaga väga tõsiselt. Oma vanuseklassi mängijate seas oli Gatagov üks kõige andekamatest tervel Venemaal, tal on silmapaistvad oskused ning kindel soov oma karjääris edasi liikuda. Leian, et meie meeskond on nüüd hästi komplekteeritud ning peab omavahel kokku mängima,» sõnas Pareiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles