Grete Šadeiko säras USAs kaugushüppes ja sihib maagilist piiri

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Šadeiko.
Grete Šadeiko. Foto: Tairo Lutter

Florida osariigi ülikoolis õppiv Grete Šadeiko tegi USAs käimasoleva aasta esimese seitsmevõistluse, kui ta kogus Austinis peetud võistlusel 5676 punkti. Kõige säravama esituse tegi eestlanna kaugushüppes, kus ta sai kirja 6.17. Seejuures tegi ta pika õhulennu kolmandal katsel.

Võistluse avapäev Šadeikole erilist rõõmu ei valmistanud, kui ta sai 100 m tõkkejooksus kirja 14,13, kürgushüppes 1.63, kuulitõukes 11.41 ning 200 m jooksus 25,11. Teisel päeval hüppas Šadeiko esmalt kaugust 6.17, viskas seejärel oda 44.46 ja läbis 800 m ajaga 2.22,38.

«Esimesel võistluspäeval sadas vihma ning ka tuul keerutas. Ilm oli väga väga halb,» rääkis Šadeiko ülikooli kodulehele antud intervjuus. «Teisel päeval oli päike kohe hommikul väljas ja teadsin, et kaugushüppes tuleb hea esitus.»

Šadeiko isiklikuks rekordiks on 5813 punkti ja peagi loodab ta koguda ka 6000 silma. «Arvestades, et esimene päev oli kohutav, siis olen rahul, et suutsin koguda peaaegu 5700 punkti. See oli hooaja esimene seitsmevõistlus ning seega on hea korraliku tulemusega alustada,» sõnas Šadeiko. «Mul on ka varasemalt esimene päev ebaõnnestnud ning ema sõnul olengi ma teisel päeval parem. Kui mul esimene päev ebaõnnestub, siis ma suudan teisel päeval alati juurde panna. Seekord läks samamoodi ja olen selle üle õnnelik.»

«Kui teha samasugune teine päev nagu sel korral ja parandada enda esitust esimesel päeval, siis on 6000 punkti kogumine minu jaoks võimalik,» seadis ta tulevikuks sihte.

Sel suvel Amsterdamis peetava EMi normiks on seitsmevõistluses 5900 punkti. Eestlannadest on normi täitnud Grit Šadeiko (6213 punkti) ning Mari Klaup (6023 punkti). Rio olümpiamängude norm on 6200 silma ja selle on täitnud vaid Grit Šadeiko (6213 punkti).

Austinis peetud võistluse võitis Arkansase Ülikooli esindav Taliyah Brooks 5991 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles