Hispaania korvpallikoondis peab Rio olümpiaks langetama tähtsa otsuse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serge Ibaka (vasakul) ja Nikola Mirotic NBA väljakutel.
Serge Ibaka (vasakul) ja Nikola Mirotic NBA väljakutel. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA Oklahoma City Thunderi meeskonna põhitegijate hulka kuuluv ääremängija Serge Ibaka loodab pääseda Rio de Janeiros mängivasse Hispaania koondise koosseisu, kuid vastavalt FIBA reeglitele võib koondisesse kuuluda vaid üks naturaliseeritud mängija ja seetõttu peab Hispaania koondise peatreener valima kahe NBA tasemel mehe - Ibaka ja Chicago Bullsis palliva Nikola Mirotici vahel.

26-aastane ja 208 cm pikkune Kongos sündinud Ibaka on koos Hispaania koondisega võitnud Londoni olümpiamängude hõbemedali ning 2011. aasta EM-ilt kuldmedali. Seitsmendat hooaega NBA-s palliv suur äär on tänavu kogunud keskmiselt 12,7 punkti, 6,9 lauapalli ja 1,9 blokki, kirjutab ERR Sport.

25-aastane ja samuti 208 cm pikkune Mirotic kuulus aga Hispaania koosseisu eelmisel aastal Prantsusmaal kulminatsiooni saanud EM-finaalturniiril, kus Hispaania krooniti lõpuks meistriks. Oma teist hooaega NBA-s tegev Mirotic on tänavu kogunud keskmiselt 11,2 punkti, 5,6 lauapalli ja 0,7 blokki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles