Vormel-1 sarjas mõeldi ajasõiduks välja järjekordne uus lahendus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 sarja stardirivi.
Vormel-1 sarja stardirivi. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja strateegiline töörühm töötab endiselt palavikuliselt uue kvalifikatsiooniformaadi leiutamise suunas ning täna tuldi enne Bahreini etapi algust välja uue plaaniga. See näeb ette, et stardirivi pannakse paika kahe kiire ringi keskmise tulemusena.

Võistkonnad, Rahvusvahelise Autoliidu FIA president Jean Todt, sarja kommertsõiguste omanik Bernie Ecclestone ja rehvitootja Pirelli istusid ühe laua taha, et leida lahendus avaetapil täielikuks farsiks osutunud esialgsele muudatusele. Portaali Motorsport.com teatel olid Ecclestone ja Todt poolteist tundi kestnud koosolekul kategooriliselt vastu mõttele, et naasta varasema ajasõidu formaadi juurde, kuid lõpuks jõuti võimaliku kompromissini. Väljaanne Auto Motor und Sport teatas, et selle tulemusena kaalutakse võimalust selgitada ajasõidus paremus jätkuvalt kolmes voorus, ent kõigis voorudes selguks järjestus kahe ringi keskmise aja tulemusel.

Pirelli mootorispordiosakonna juhataja Paul Hembery sõnul oli laual kolm võimalikku ettepanekut. Mercedese tiimijuhi Toto Wolffi sõnul oleks tiimid pooldanud vana formaadi juurde naasmist, kuid see mõte laideti kiirelt maha. «Meile öeldi, et 2015. aasta süsteem ei olnud piisavalt hea ja peame sellega leppima. Tiimide peamine sõnum oli – lõpetage palun eksperimendid!» sõnas Wolff.

«Esitati kompromissettepanek ja tiimidel on kuni uue nädala neljapäevani aega sellele reageerida. Otse öeldes on see parem praegusest olukorrast ja märksa lähemal mullusele süsteemile, aga peame veel asja kaaluma,» lisas Red Bulli võistkonna juht Christian Horner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles