Latin taandus jooksuga 33. kohale, Kivioja sai vigastada

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Latin
Aleksander Latin Foto: Eesti Triatloni Liit

Triatlonihooaja teine maailmakarikaetapp Uus-Meremaal, New Plymouthis, tõi Eesti triatleetide olümpialootustele väikese tagasilöögi, kui Aleksandr Latin pidi konkurentsitihedas võistluses leppima 33. kohaga ning Kaidi Kivioja oli vigastuse tõttu sunnitud stardist loobuma.  

Ehkki punktisaagi mõttes polnud Latini 33. koha näol tegemist kehva tulemusega, ihkas mees ise aga kindlasti enamat. Et Narvast pärit Latini võimed kõrgemale küündivad, annavad tunnistust tema varasemad stardid nii eelmise hooaja teisest poolest kui ka käesoleva aasta algusest.

Kõrged kohad libisesid Latinil sedapuhku käest jooksuetapiga, kus ta viie kilomeetri peale näitas võidumehe Richard Murrayga võrreldes minuti ja 20 sekundi jagu nõrgemat aega. Kuni jooksu alguseni püsis eestlane kenasti võistlejate rivi eesotsas, andmata sekundeid ära isegi ujumises. Rattaaeg oli Latinil täna 68 mehe konkurentsis kuues.

Ajaga 0:54:33 finišijoone ületanud Latini kaotus Murrayle oli lõpuks üks minut ja 25 sekundit. Lõuna-Aafrika Vabariigi triatleedile oli tegemist juba tänavuse hooaja teise MK-etapi võiduga. Poodiumi madalamad astmed haarasid üllatuslikult Andreas Schilling Taanist ning Rostõlav Pevtsov Aserbaidžaanist.

Erinevalt Latinist jäid New Plymouthi etapilt punktid korjamata Kaidi Kiviojal, kes päev varem elas rattatreeningul üle õnnetu kukkumise ning vigastatud randme tõttu startida ei saanud. Hetkel on Kaidi käsi kipsis, ent eestlanna loodab siiski kiiret paranemist ühes peatse naasmisega võistluskarusselli.

Latini järgmine start toimub juba järgmisel nädalal, triatloni eliitsarja «World Triathlon Series» etapil Austraalias. Samal nädalavahetusel alustavad hooaega ka meie pikamaatriatleedid Marko Albert ja Kirill Kotšegarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles