Elu Bernie kuningriigis: lõuad pidada ja edasi sõita

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mina räägin, sina kuulad: nii peaksid vormel-1 sarjas asjad käima Bernie Ecclestone'i (paremal) arvates. Vasakul Red Bulli tiimijuht Christian Horner.
Mina räägin, sina kuulad: nii peaksid vormel-1 sarjas asjad käima Bernie Ecclestone'i (paremal) arvates. Vasakul Red Bulli tiimijuht Christian Horner. Foto: SCANPIX

VORMEL-1. Vormel-1 autod kihutasid sel nädalavahetusel Bahreinis, kuid võidusõidust enam kõneainet pakub sarja kulisside taga jätkuv sebimine, mis hakkab võtma juba kergelt tragikoomilisi mõõtmeid. Uus kvalifikatsiooniformaat on osutunud täielikuks farsiks, ent kõige lihtsama lahenduse – vana formaadi juurde naasmisega – pole nõus ei Rahvusvahelise Autoliidu FIA president Jean Todt ega ka sarja kommertsõiguste omanik Bernie Ecclestone.

Mulluse formaadi taastamist nõudsid kõik tiimid, ent neile anti kõrgemalt poolt korraldus oma asjadega tegeleda. «Meile öeldi, et 2015. aasta süsteem ei olnud piisavalt hea ja peame sellega leppima. Võistkondadel oli vaid üks sõnum: palun lõpetage eksperimendid!» sõnas Mercedese tiimijuht Toto Wolff.

Pühapäeval peetud pooleteise tunni pikkuse koosoleku tulemusena jäi kolmest ettepanekust lauale kompromissvariant, mis näeb ette, et ajasõidus selgitatakse paremus jätkuvalt kolmes voorus, ent kõigis voorudes selguks järjestus kahe ringi keskmise aja tulemusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles