Londoni Chelseat hakkab tüürima Itaalia koondise peatreener

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Conte.
Antonio Conte. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi teatas täna ametlikult, et sõlmis kolme-aastase lepingu senise Itaalia koondise peatreeneri Antonio Contega.

46-aastane Conte alustab Chelseaga tööd pärast 2016. aasta EM-finaalturniiri lõppu. «Olen väga uhke, et sain olla Itaalia koondise peatreener ja sellele võis järgneda ainult nii atraktiivne töökoht nagu Chelsea,» ütles Conte pressiteate vahendusel.

Mängijana sai Conte tuntuks Torino Juventuses, kus tegutses aastatel 1991-2004 keskpoolkaitsjana. Aastatel 2011-2014 oli ta sama klubi juhendaja, pärast seda siirdus ta tüürima Itaalia koondist.

Selle hooaja lõpuni juhendab Chelseat hollandlane Guus Hiddink, kes toodi hooaja keskel vallandatud portugallase Jose Mourinho ajutiseks asemikuks.

Conte on viies itaallane, kes on Chelseat juhendanud. Varem on seda tööd teinud Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti ja Roberto Di Matteo. Hooajale Inglise kõrgliiga tiitlikaitsjana vastu läinud Chelsea asub praegu tabelis alles 10. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles