Uus ajasõiduformaat pani Sebastian Vetteli vanduma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: AP/Scanpix

Eile välja pakutud vormel-1 sarja uus kvalifikatsiooniformaat tekitab pilootides vastakaid tundeid. Näiteks neljakordne maailmameister Sebastian Vettel peab lahendust absurdseks.

Võistkonnad, Rahvusvahelise Autoliidu FIA president Jean Todt, sarja kommertsõiguste omanik Bernie Ecclestone ja rehvitootja Pirelli istusid eile ühe laua taha, et leida lahendus esimestel etappidel täielikuks farsiks osutunud esialgsele muudatusele. Ecclestone ja Todt olid poolteist tundi kestnud koosolekul kategooriliselt vastu mõttele, et naasta kümme aastat kehtinud ajasõidu formaadi juurde, kuid lõpuks jõuti võimaliku kompromissini. Selle tulemusena kaalutakse võimalust selgitada ajasõidus paremus jätkuvalt kolmes voorus, ent kõigis voorudes selguks järjestus kahe ringi keskmise aja tulemusel.

«On aeg minna tsirkusesse. Kui tahta näha suvalisi asju juhtumas, siis selleks on see hea idee, aga vormel-1 peaks olema ikkagi omavahel võidu peale sõitmine. See on s**t idee,» ütles Ferrai piloot Vettel Sky Sportsile.

McLarenit taltsutava Jenson Buttoni hinnangul on ideel siiski pisut jumet. «Seda võiks proovida. See parem kui praegu kehtiv süsteem, kus iga pooleteise minuti tagant kukub kõige aeglasem sõitja välja. Kõik on sellest parem. Otsus, et piloodid peavad kinnisilmi sõitma, oleks ka parem,» sõnas Button.

Kuidas kvalifikatsiooniga edasi minnakse, peaks selguma neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles