18 Venemaa kergejõustiklast jäi 2005. aasta MMil dopinguga vahele

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Petšonkina 2005. aasta MMil.
Julia Petšonkina 2005. aasta MMil. Foto: Maja Suslin / SCANPIX/Code 50030-200508

Venemaa meedias on levima hakanud kuulujutud, et 2005. aasta kergejõustiku MMi järelkontroll näitas mitmete Vene sportlase puhul dopingutarvitamise jälgi. Agentuuri R-Sport valdusesse jõudnud nimekirjas on koguni 18 patustajat, nende seas on ka mitmed maailmameistrid.

Kuldmedalistidest on mustas nimekirjas kuulitõukaja Olga Rõbjankina ja 400 meetri tõkkejooksja Julia Petšonkina, hõbemedalivõitjatest vasaraheitja Tatjana Lõssenko, 3000 meetri takistusjooksja Jekaterina Volkova ja 50 km käija Aleksei Vojevodin.

R-Sport lisab, et kui sportlastelt võetakse MMil võidetud medalid ära, minnakse suure tõenäosusega Rahvusvahelisse spordiarbitraažikohtusse (CAS). Nimelt vaieldakse juba praegu selle üle, kas Rahvusvahelisel kergejõustikuliidul (IAAF) oli õigus neid dopinguproove avada. IAAFi kõneisik ütles agentuurile, et järelkontroll näitas paljude Venemaa sportlaste puhul tõepoolest ebanormaalseid näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles