Barcelona pööras kaotusseisu võiduks, Bayern alistas kodus Benfica

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona ja Luis Suarez (paremal) väravat tähistamas.
Barcelona ja Luis Suarez (paremal) väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas tehti täna algust veerandfinaalidega, kui kavas olid kaks esimest duelli. Võidud võtsid Müncheni Bayern ning Barcelona, kes alistasid vastavalt Lissabonfi Benfica ning Madridi Atletico.

Bayern teenis koduväljakul 1:0 võidu, kui mängu ainukese värava lõi juba teisel minutil Arturo Vidal. Tulise lahingu pidas oma kodus Barca, kes jäi 25. minutil Fernando Torrese väravast 0:1 kaotusseisu. Vaid kümme minutit hiljem oli aga Atletico kangelane suutnud panna oma meeskonna raskesse olukorda, sest teenis lühikese ajaga kaks kollast kaarti ja jättis Madridi tiimi ühe mehega vähemusse. Teisel poolajal skooris Barcelona eest kahel korral Luis Suarez - esmalt 63. ja seejärel 74. minutil - ning nii teeniski Barca 2:1 võidu.

Müncheni Bayern – Lissaboni Benfica

Duelli soosikuks on sakslaste Bayern, kuid Benfica on viimasel ajal olnud samuti heas hoos. Benfica on võitnud enda kaheksa viimast kohtumist ning viimasest 20st koguni 19. Eelmsiel aastal kaotas Bayern Meistrite liiga veerandfinaali avamängus 1:3 Portugali meeskonnale FC Porto.

«Olen Bayerni peatreener ja me läheme alati võitma, kuid ma arvan, et me ei ole selles seerias favoriidid. Benfica mängib praegu väga hästi ja pean tunnistama, et nad valmistavad mulle muljet,» teatas Bayerni peatreener Pep Guardiola uefa.com’ile.

«Tahaksin võita kõiki mänge, kuid tean, et see on keeruline. Peame uskuma. Peame mängima entusiasmi ja kirega. Tahan, et mängijad naudiksid ja lõbutseksid väljakul,» vastas omalt poolt Benfica peatreener Rui Vitoria.

Bayerni eeldatav algkoosseis: Neuer, Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat, Alonso, Vidal, Coman, Ribery, Müller, Lewandowski.

Benfica eeldatav algkoosseis: Ederson, Andre Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu; Fejsa, Renato Sanches, Gaitán, Pizzi; Jonas, Mitroglou.

Bayernit ei saa trauma tõttu aidata Boateng ja Badstuber. Kahtluse all on Robbei ja Benatia osalemine. Benfica poolel on traumaga väljas aga Julio Cesar ja Luisao.

FC Barcelona – Madridi Atletico

Enne nädalavahetust ei olnud FC Barcelona kaotanud 39 kohtumist järjest ja nad olid ka Meistrite liiga suurfavoriidiks. El Clasicos saadud 1:2 kaotus Madridi Realilt tõi ka nende taevasse mõned murepilved ja juba täna tuleb neil vastamisi minna Madridi Atleticoga, kes on olnud neile viimastel aastatel küllaltki ebamugavaks vastaseks. Atletico näitaski nädalavahetusel oma ründevõimsust, kui Real Betis alistati koguni 5:1. Kahe väravaga säras võitjate ridades nende kõige ohtlikum ründaja Antoine Greizmann. Tabamuse sai kirja ka vanameister Fernando Torres.

«Oleme nendega viimastel aastatel palju mänginud, kuid peame nende esitusi põhjalikult analüüsima, kuna nad võivad sel korral teisiti mängida,» tõdes Barcelona peatreener Luis Enrique.

«Mõlemad meeskonnad teavad teineteist väga hästi ja seetõttu pole erilisi üllatusi oodata. Nad mängivad spetsiifilist jalgpalli ja Luis Enrique käe all teevad nad seda suurepäraselt,» märkis Atletico juhendaja Diego Simeone.

Barcelona eeldatav algkoosseis: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets; Rakitić, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.

Atletico eeldatav algkoosseis: Oblak; Juanfran, Lucas, Godín, Filipe Luís; Gabi, Saúl, Augusto, Koke; Griezmann, Torres.

Barcelonat ei saa trauma tõttu aidata Sandro, Adriano ja Mathieu. Atletico poolel on väljas Tiago.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles