Ka kergejõustiku MMi kõige edukamat riiki ähvardab Rio olümpialt kõrvale jäämine

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicholas Bett võitis mullu Pekingi MMil kuldmedali 400 m tõkkejooksus. Nüüd võib juhtuda, et tänavusele Rio olümpiale ta ei pääsegi.
Nicholas Bett võitis mullu Pekingi MMil kuldmedali 400 m tõkkejooksus. Nüüd võib juhtuda, et tänavusele Rio olümpiale ta ei pääsegi. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri WADA ametnikud kohtuvad täna Montrealis ja tõenäoliselt teatatakse, et Keenia ei ole suutnud täita nende nõudmisi ja tehakse ettepanek nad organisatsioonist välja heita. WADA juhatus tuleb kokku 12. mail ja siis võidakse vastav otsus ka ametlikult vastu võtta.

Keenia pole seni suutnud WADA-le tõestada, et nad tegelevad dopingutarvitajate püüdmisega süsteemselt ning praeguseks on üks tähtaeg juba täis tiksunud ja nüüd saab täis ka teine. Esmalt ei saanud Keenia hakkama 11. veebruariks määratud tähtajaga ning seejärel anti neile 5. aprillini aega, et olukorda parandada, kirjutab BBC Sport.

Kui WADA otsustab, et nende hinnangul ei suuda Keenia tagada enda sportlaste puhtust ja heidab nad organisatsioonist välja, siis on Rahvusvahelisel Olümpiakomiteel ROKil ja Rahvusvahelisel Kergejõustikuliidul IAAFil õigus jätta Keenia koondis Rio olümpiamängudelt kõrvale.

WADA on püüdnud juba mitu kuud Keenia võime veenda, et nood asutaksid toimiva riikliku dopinguagentuuri, mis viiks läbi rohkem teste, vahendab BBC. Edusammud on aga olnud tagasihoidlikud ja sestap on WADA kannatus otsa saanud. 

2015. aasta Pekingi kergejõustiku MMil oli Keenia kõige edukamaks riigiks 7 kuldmedaliga, 6 hõbemedaliga ja 3 pronksmedaliga.

Praeguse seisuga on Rio olümpiamängudeks keelu all Venemaa kergejõustiklased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles