42-aastane Ole Einar Björndalen teatas karjääri jätkumisest (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarne Ole Einar Björndalen kihutab ka kahel järgmisel hooajal võitude suunas.
Legendaarne Ole Einar Björndalen kihutab ka kahel järgmisel hooajal võitude suunas. Foto: SCANPIX

42-aastane laskesuusalegend Ole Einar Björndalen teatas tänasel pressikonverentsil, et ta jätkab enda karjääri.

Björndalen meenutas tänasel pressikonverentsil, et temalt oodati karjääri lõpetamist juba pärast edukat 2002. aasta Salt Lake City olümpiat, kus ta võitis neli kuldmedalit. Nüüd on ta aga sihikule võtnud 2018. aastal peetavad PyeongChangi talimängud, kirjutab VG.

«See on loogiline, et ma võistlen 2018. aastani. Kõike võib juhtuda, kuid praeguse seisuga on plaan selline,» teatas vanameister.

Karjäärile tagasi vaadates sõnas norralane, et hooaeg 2012/13 oli tema jaoks raske, kuid edukas esinemine 2014. aasta Sotši talimängudel andis talle juurde uut indu. Esialgu aga pidi Sotšiga saama mehe karjäär ka läbi.

«Nüüd on aga käes juba aasta 2016 ja ma olen 42. Samas eksperdid ja kõik minu ümber arvavad, et peaksin jätkama,» sõnas hooajal 1992/93 enda MK-sarja debüüdi teinud Björndalen.

Björndalen on laskeuusatajana võitnud MK-sarjas 95 etappi. Olümpiamängudelt on tal ette näidata 8 kuldsed, 4 hõbedast ja 1 pronksine medal. MMidel on vastavad numbrid 20, 14 ja 10. Lisaks on ta ühe võidu teeninud ka murdmaasuusatamise MK-sarjas.

Järgmisel hooajal ootab Björndalenit lisaks MK-sarjale ees ka Hochfilzenis peetav MM.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles