Kas lühike pink maksab FC Barcelonale kätte? (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Madridi Atletico mängumees Arda Turan (vasakul) asub võitlema endise koduklubiga.
Endine Madridi Atletico mängumees Arda Turan (vasakul) asub võitlema endise koduklubiga. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas tehakse täna algust veerandfinaalidega. Tänases põnevusduellis on vastamisi FC Barcelona ja Madridi Atletico. Kahemängulise seeria eel on favoriidiks kindlalt Barcelona, kuid Atleticol on olemas omad võimalused. Kaks aastat tagasi kohtusid meeskonnad turniiri samas faasis ja siis jäi peale just Atletico. Tegemist on ka viimase play-off’i seeriaga, mille Barcelona on Meistrite liigas kaotanud.

Tänase mängu eel on Barcelona seis tavapärasest veidike keerulisem, kuna nädalavahetusel jäädi Hispaania liigas 1:2 alla Madridi Realile ning seetõttu arvatakse, et katalaanid võivad olla haavatavad. Nii on välja otsitud ka meeskonna nõrgad kohad ja peamiseks puuduseks peetakse tiimi lühikest pinki, kirjutab Sportsmail.

Barcelona on sel hooajal pidanud 52 kohtumist ja kõik kolm vahetust on ta ära teinud vaid 25 korda. Laupäevases El Clasicos oli Barcelona esimeseks vahetusmeheks Arda Turan ja just Turani passiivsust peeti üheks põhjuseks, miks Realil õnnestus lõpuks võita. Nii ongi märgitud, et selles duellis saavad otsustavaks matšide viimased 15 minutit. Hispaania meedias on duell ristitud juba «Hambaarsti külastamiseks» ehk tegemist on Barcelona jaoks ebameeldiva ettevõtmisega.

Atletico fännidele valmistab kindlasti muret Barcelona ründetrio ja ajalooliselt on Lionel Messi ja Neymar nende vastu hästi mänginud. Messi on Atletico vastu käinud väljakul 28 korda ja löönud 25 väravat. Neymari vastavad näitajad on 12 ja 6. Atletico poolel on midagi sarnast ette näidata Fernando Torresel, kes on Barcelona vastu pidanud 16 mängu ja löönud 10 väravat.

Barcelonale teeb rõõmu ka fakt, et nende juhendaja Luis Enrique on katalaanide juhendajana seni kõigil kuuel korral suutnud Atletico ja Diego Simeone üle mängida. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles